Papayasmoothie efter simning och powerwalk! Lycka!
februari 24, 2018
Rödkål hjärta ananas = sant
mars 1, 2018

Keralajuice

Om man tittar lite med det sunda förnuftet och dessutom har som jag i tankarna att jag vill göra allt för att vitalisera mig så mycket som det går och gärna lite till.  Är det enkelt? Eller?

Vi har en kropp som belastas tufft då och då av tex. tappade goda rutiner. Det kan vara kosten, motionen eller utav stress. Vår kropp är fantastisk och fixar och reparerar allt vi utsätter den för till en viss gräns…  Om den klarar det mesta och  iså fall, för alltid?  Nej så enkelt tror jag inte livet är. Ja visst kan man känna sig odödlig och problemfri ända till den dagen kroppen säger ifrån. Fråga mig ja vet!

Mellis under varma dagar

Kroppen hjälper till och tar av sitt eget ”skafferi” och sätter in åtgärder när vi själva inte fyller på med det kroppen tycker är det rätta bränslet.  Blir det då dåligt bränsle under en lång tid  tar även kroppens förråd slut.

Ja nu återkommer  jag igen  till det här att det finns fördelar med att äta  basisk mat. Kroppens har till exempel skelettet  som en del i ”skafferiet” att ta av om det skulle behöva ”kalka”. Tex om vi äter sur mat som tex. för mycket rött kött och alkohol. Om det här förrådets töms kan det leda till benskörhet! Att äta mat som har ett surt pH värde  som tex. rött kött skador oss inte under förutsättningar att vi fyller på med basisk mat som massor av gröna grönsaker  till en mycket större mängd än den sura kosten vi äter. Grön sval juice

Jag försöker fylla på med.

Kost som innehåller basiska mineraler som Kalium, kalcium, magnesium, zink och andra mineraler. Citron är ett klassiskt exempel på en sur frukt som är basisk och innehåller våra basiska mineraler.

Och …fibrer i rätt dos

Och … en rejäl dos med antioxidanter och vitaminer.

Och …en lagom dos med kolhydrater som självklart är långsamma som grönsaker och bär

Och.. bra proteiner.  Jag väljer gärna vegetariska proteiner eller vilt där djuren själva har valt sin kost!

Och …bra fetterrika ingredienser. Min storfavorit just nu är avokado!

Och … lugn och ro i själen

Och … rätt mängd av rörelse varje dag

Det här är ju ingen svår rebus att lösa men att hitta de där bra rutinerna för att kunna toppa formen med hjälp av kosten, rörelse och lugn och ro i själen  det är där inspiration, motivation och kunskap och ibland lite ”bevis” behövs. Funkar det här på riktigt ? Vad händer om jag ändrar min kost rör mig i den mängd som min kropp tycker om och hittar ruin och ro?

Kroppen är fantastisk och fixar det mesta själv …eller? Och i så fall, för alltid? Ja visst kan man känna sig odödlig och problemfri ända till den dagen kroppen säger ifrån. Fråga mig ja vet!

Kroppen hjälper till och tar av sitt skafferi och sätter in åtgärder när vi själv inte fyller på med rätt bränsle men blir det långvarigt då tar även kroppen förråd slut. Kroppens har till exempel skelettet att ta av om det skulle behövas för att ”kalka” det här kan om ”kalkning” pågår för länge leda till benskörhet! Efter en av de varmaste golfrundor jag spelat i hela mitt liv ligger jag nu skönt i sängen och skriver blogg. Bredvid mig står ännu ett glas grön Karela!

Idag satsar jag helhjärtat  på  kall Kerala juice!

1  liten karaff

2 limefrukter skalade

3 skivor ananas

1 tumme ingefära skalad

½  medelstor  Karela  (bittermelon, bittergurka)

1/2 bit gurka

½ broccolistånd

     Juica och njut!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *