Grattis fina lilla mamma och om du visste vad jag hade velat ha dig här idag. Love U forever
mars 23, 2015
Det blommar på Röhnisch…också!
mars 27, 2015

Jag satt och drack te med en god kär väninna. Vi båda har haft många vägval att stå inför under den sista tiden och det var dags att summera.

Vi var rörande överens – Att välja, göra val som ger just goda energier och att vara ärlig mot sig själv är den rätta livsvägen! Det som är rätt för mig som person och inte det som glimmar som ”briljanter”och är rätt hos grannen, kollegan eller väninnan. Klokt men ibland väldigt svårt när vi bländas av så mycket vackert och så många vackra personer runt omkring oss.

Det är lätt att tro att det som glittrar i tidningar, på festen, och FB och Instagram är det jag behöver och att det är som sägs där är det jag saknar och behöver just nu. Visst har det hänt mig att jag frestas av just den typen av lyx, framgång och det har till och med varit så att den fula avundsjukan har velat poppa upp. Så nu var det sagt!

Vi pratade vidare och om vi då vågar vara totalt ärliga mot bara oss själv och titta på vad som egentligen våra kroppar och själar – min kropp och min väninnas kropp är i behov av just nu så står lyx och flärd lite längre ner på listan om sanning ska fram.

När vi satt där och samtalade med två kvinnors erfarenheter så var vi eniga om att våra behov av rätt kost, vila, sömn, träning, motivation, goda relationer var mycket viktigare att finna först… sen kan det vara helt underbart med lyx och flärd då och då för att just kunna njuta fulländat av en underbar weekend eller en helkväll med mycket bubbel i vitala starka kroppar och glada själar.

Numera som  stomiopererad kvinna och med en ny chans till livet har jag börjat se på rikedom på ett nytt sätt. Visst gillar jag vackra saker, kläder, fina resor men utan min hälsa är det inte lika enkelt att kunna njuta av allt det andra. Jag minns hur jag lovade mig själv så mycket bara jag fick min hälsa tillbaka den tiden på Karolinska. Visst suddas minnena ut men jag ser inte hälsa som en självklarhet längre och jag kommer nog aldrig mer våga ta mitt skira liv för givet. En ständig påminnelse är min påse på magen och de långa stunder i badrummet där min mage/stomi/ tarm ska vårdas för att jag ska kunna leva normalt i min vardag. Från att vardagen för mig har just varit som vardag låter, vardag innan livet som stomiopererad är vardagen nu en lyckokick. När jag kommer ut från detta badrum – ”magfixad” för en stund – är det lycka.  Kanske är det tur att jag får den påminnelsen gång på gång på gång och kommer ut från badrummet som en ko på grönbete!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *