Vårkänslor!
januari 7, 2015
Köksterapi
januari 12, 2015

Nu kom snöstormen till Stockholm men att kika på den från ett varmt kök känns ändå ganska mysigt! 

Jag fick hur som helst  lite blodad tand på Nyårsafton där det glittrade överallt och vid tolvslaget bestämde jag att resten av mitt liv ska levas ännu lite glittrigare. Samtidigt som man vill glittra så ska man orka glittra. Jag vill och tänker därför vårda mitt eget liv som en ljuvlig bukett med rosor. Jag återkommer ofta till blommor och jag har kikat lite extra på hur rosor vill ha det. Jag vet nu att rosor vill ha nytt ljummet vatten varje dag. Rosor ska stå i hemmets vackraste vas och behöver nya snitt ytor i sina stjälkar varje dag. Själva rosen ska vara lite öppen när man får den i sin ägo, då mår den som allra bäst!

En utmaning är att vårda sig själv som en bukett rosor och visst vet jag också hur lätt en bukett rosor kan vissna bort och hur lätt en person kan sluta att glittra om den glöms bort.

Rosor och liv slocknar utan näring och vatten.

En spännande tanke är att tänka på sina relationer som om de också är rosenbuketter – Hur är det då med vatten i vasen, är jag den som skulle bytt vatten eller bara fyllt på med mer vatten eller har jag fyllt i vatten, eller kanske jag själv hade behövt nytt vatten?

Hög tid att vårda sina buketter!

Vackra rosor gör mig passionerad!

Tänk att göra fler händelser i vardagen lika passionerat som en bukett rosor då blir också större delar av dagen fylld med mer passion. Sagt och gjort. Lite mer passion och glitter från och med nu!

Jag väljer att ta ännu vackrare morgonpromenader nu är ju våren på väg och jag hoppas på fina soluppgångar.

Jag väljer att läsa ”Jag ska inte dö idag” och känner mig berörd och rädd om livet.

Jag tänker välja lite glittrigare klänningar oftare.

Jag tänker välja lite mer flärdfulla blommig träningskläder.

Jag väljer att tända de doftande ljusen som ger så fin känsla i kroppen.

Jag väljer att lyssna på en väns fantastiska men hemliga kärleksmöte.

Visst händer det små ljuvligheter i kroppen när jag fyller på med passion även i det mest vardagligaste stunder till och med en hot ingefärsshot väcker en viss passion idag!

Ingefärsshot

2 koppar

4 små äpplen

1 citron

1 tumme ingefära

1 tsk kanel

Juica och värm juicen försiktigt. Toppa med kanel och bara njut av en skön värmande januarifavorit!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *