Mättande jättegod omelett med grönsaker Detox lunch
januari 14, 2019
Att kliva ur bekvämlighetszonen
februari 25, 2019

Det fina gamla trädet med sitt stora hjärta

Jag läste så kloka ord någonstans i Instgramvärlden och kände direkt att orden träffade rakt in i mitt hjärta. Hoppas ni också känner likadant

Your diet is not only  what you eat.

It is what you watch, what you listen to.

What you read, the people you hang around…be mindful of the things you put into your body emotionally, spiritually and physically.

The Minds Journal Editorial

Vi har kommit in en vecka i det kinesiska nya året. Grisens år.

Här i Hua Hin där jag befinner mig har det firats det Kinesiska Nyåret med fyrverkerier, god mat och en massa glädje. Vi går nu in i jordens och grisens år. Jorden symboliserar balans och tålamod och grisenen står för att vara  flitig generös och ha massor med medkänsla.  Kineserna firar nyåret med sina familjer även om en delar av familjen kanske inte finns kvar på jorden.

Jag var och fixade mitt hår just på nyårsaftonen och kvinnan som har salongen städade inte av efter varje kund just den här dagen. Vet ni varför? Hon hade tidigt på morgonen bett böner  och skänkt mat utanför sitt hem och sin salong. Böner för sin man, mamma och pappa som inte finns kvar i livet. De kommer på besök hemma och på salongen under det kinesiska nyåret. Städar man då är risken att man städar bort sina älskade andar.

Jag tycker om tanken att ha änglar som står mig nära runt mig i mitt hem även om jag fattar att jag behöver hålla lite ordning också.

För mig känns det kinesiska nyåret som en skön nystart och ännu ett litet nytt kapitel att reflektera vad och vilka som är viktiga i det liv jag förvaltar.

Generositet som just grisen står för sa min thaikinesiska frisör är väldigt viktigt för kineserna. Ju mer du ger ju mer får du tillbaka. Hon berättade att hon drömt om sin morbror en natt, han var hungrig och önskade att få äta kyckling till middag. Min frisör gick raka vägen till butiken när hon vaknade och köpte fyra kycklingar och bad för sin morbror och skänkte kycklingarna. Hennes dagskassa var fyra gånger bättre den kvällen hon stängde. En god tanke! Och så är det alltid säger den här kvinnan ju mer du ger ju mer får du tillbaka. Så sant.

För mig känns det hur som helst viktigt att vi är generösa och delar med oss vad vi har och vad vi kan.  Allt ifrån råd, att vara en god vän, sprida glädje och små gåvor. Generositet sprider  stark positiv energi.

I vårt vinterhem i Hua Hin är alla så generösa och ger tips och råd för att vi ska trivas.  Vi fick tips om en jätteduktig trädgårdsmästare som hjälpt oss att plantera och fixa till lite i vår nya trädgård!

To plant a garden is to believe in tomorrow

Igår stod det där framför mig, ett kraftfullt träd stod där jag gått förbi så många gånger. Ett träd som stått där i sol, regn och storm men också i stillsam vila. Jag tänker än en gång på hur allt hänger ihop.

Det fina gamla trädet med sitt stora hjärta

Mötet med trädet kom så överraskande jag bara gick en liten omväg från den vanliga rutten. Den lilla omvägen  fick mig igår morse att än en gång känna att jag är på rätt väg. Jag vill vara ännu närmare naturen som ger mer energi, tröst, lugn, återhämtning, ja allt det bränsle som jag och min kropp behöver och säkert din också. Jag tittade på det gamla visa trädet och såg det stora  hjärtat som det så tydligt visade mig. Tack naturen för mötet och den insikt trädet gav mig. Ha en fin helg alla vänner!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *