En ljummen potatissallad tillsammans med laxen som blev kvar sen igår blir en superläcker tidig middag hyllning till våren hos oss vi som är kvar här på Fyrudden.
Det finn mat kvar av gårdagens fina påsk buffé! Vi var inte säkra på hur många som skulle komma igår kväll och då blir det gärna mycket färskpotatis över. Vi har dill, sockerärter, gräslök och rädisor i kylen. Vi håller i våren allt vad vi kan och njuter av ljuset och vårprimörer.
När det snöar utomhus laddar vi med extra mycket vår här inne i vårt sommarhus på Fyrudden.
Ljummen potatissallad
Kokt kall färsk potatis
Sockerärter
Dill finhackad
Gräslök finhackad (Vi lyxade med den vilda vi har här just nu)
Rädisor skivad
Salt
Lite smör att steka i.
Dela sockerärter. Koka upp dem i saltat vatten i kastrull i max en halv minut. Fräs lite smör i en stekpanna och lägg i potatisen och sockerärterna. Värm i någon minut. Tillsätt dill, rädisor och gräslök och rör försitt om i salladen. Lägg upp på tallrikar och servera direkt. Idag hade vi laxen sen igår till vår potatissallad. Supergott tyckte vi!
Nu finns jag också på Instagram både som marremyra och marleneslittlekitchen! Välkomna