Det är viktigt att ha en historia!
oktober 17, 2015
Björnbärssmoothie och 791
oktober 25, 2015

Starten har gått för “Så mycket bättre” och åter igen tåras ögonen när alla artister tolkar varandras låtar. I går fastnade jag totalt i Lisa Nilssons tolkning av Niklas Strömstedts ”Vart du än går”

Det finns några ”vart du än går” i mitt liv.  Så är det nog för oss alla.  Underbara familjen och några till kommer som alltid kommer att finnas nära mig vart jag än går – och vart de än går!  Den låten och den här vackra hösten med naturens färgprakt har fått mig få ny energi till den så jättespännande vecka som är framför oss.

Lyssna igen: https://youtu.be/hBZtzVyNypA

Idag har jag fortsätter jag med att plocka slånbär och tagit ett första tag i höstens enbärsplockning! Jag kickar vår söndag här med en juice med rödbetor spetsat med både slånbär, citron, ingefära, några enbär och lingon.

Vart du än går!

Starten har gått för “Så mycket bättre” och åter igen tåras ögonen när alla artister tolkar varandras låtar. I går fastnade jag totalt i Lisa Nilssons tolkning av Niklas Strömstedts ”Vart du än går”

Det finns några ”vart du än går” i mitt liv.  Så är det nog för oss alla.  Barn barnbarn föräldrar och några till kommer alltid finnas nära vart jag än går – vart de än går!  Den låten och den här vackra hösten med naturens färgprakt har fått mig få ny energi till den så jättespännande vecka som är framför oss.

Idag har jag forsatt med att plocka slånbär och tagit ett första tag i enbärsplockning!

Jag kickar vår söndag här med en juice med rödbetor spetsat med både slånbär, citron, ingefära, några enbär och lingon.

2 dl urkärnade slånbär

2 rödbetor ekologiska

1 tumme ingefära ekologisk

1 citron ekologisk

5 st  enbär

Kärna ur slånbär. Skala citron, rödbetor och ingefära, Juica och njut av en återhämtande stärkande juice!

Enbäret är ännu ett fantastiskt svenskt bär. De små bären har svamp och bakteriehämmande egenskaper. Enbäret kan vara stärkande för vår njurfunktion men Du ska avstå från bäret om du redan har någon sjukdom som har med din njurfunktion att göra. Enbär stöttar matsmältning, stärker immunförsvaret, stöttar vid ledproblem och kan stödja blåsan vid urinläckage.

3 Comments

 1. Pia skriver:

  Angående enbär så bör jag avstå ? har precis avslutat en kur antibiotika för urinvägsinflammation. Var tvungen att ta det då alternativa behandlingar inte riktigt rådde på det gick upp och ner.

  • Marlene skriver:

   Enbär används för att just bota urinvägsinfektioner. Många kokar te på dem:
   Ta en matsked enbär och koka upp med 3 dl vatten. Låt det dra i 5 minuter. Du ska inte dricka det här teet mer än en vecka.Varmt lycka till!

 2. Pia skriver:

  Tack ! Skall plocka omgående är i Roslagen nu och har enbuskar på tomten. Dricker även Masesgårdens njure med nässla björk åkerfräken och gullris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *