Gröna nyheter på GI-Boxen!
maj 4, 2017
Vi har väntat på Er – våra gröna nyheter på GI-Boxen!
maj 10, 2017

Det kändes så lyxigt att  att gå på nässeljakt igår och jag behöver inte gå så långt för ute i hästhagen här på Fyrudden finns det hur mycket som helst.

Nässlor innehåller massor med vitaminer, klorofyll och mineraler och de är faktiskt så nyttiga att de har fått utveckla sin förmåga att bränna för att försvara sig för att inte bli uppätna.

Underbara nässlor

Jag fixade soppan på eftermiddagen så att den bara vara att värma efter den fantastiska uppvisningen Täby Gymnastikförening ordnade… och våran fina Ella var så klart med bland alla duktiga gymnaster igen! Jag blir så stolt samtidigt som jag känner att tiden springer iväg – allt går så fort! Jag tänker på Magnus Ugglas  ”Världen är din” och skänker varma tankar till Ella, Philip och Ludvig! Lyssna du med!

 

Här är Nässelsoppan som vi gjorde igår

2 l späda nässlor, 
2 dl grädde, 
1 dl torrt vitt vin, 
1 dl grönsaksfond
, 1 msk kokosolja
, 2 små finhackade schalottenlökar, en rejäl knippe vild gräslök tunt skivad, 
salt och peppar

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i nässlorna och koka i 5 min. Häll av nässlorna i ett durkslag och krama ur vattnet. Bryn löken lätt i oljan i en kastrull. Lägg i nässlorna och purjolöken. Häll på det vita vinet, grönsaksfonden och grädden. Koka ihop i 10 min och mixa med en stavmixer tills soppan är slät. Smaksätt med salt och peppar. Häll soppan i djupa tallrikar. Igår serverade vi kokta ägg till soppan. Smakade sagolikt!

 

Ha en fortsatt underbar söndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *