”Vårstäda” kroppen med gröna juicer, smoothies och härliga soppor!
januari 6, 2015
Visst händer det små ljuvligheter i kroppen när jag fyller på med passion!
januari 10, 2015

Idag har jag vårkänslor. Jag var och hälsade på hos Röhnisch och vara bara tvungen att riva lite i lådorna som innehöll en sprillans ny vårkollektion för alla tränande kvinnor! Alla vårfärger gör vilken människa som helst på strålande humör!

 Min morgon startade med en blåsig morgonpromenad – allt är inte skönt precis när man håller på men det är skönt när man sen får äta en härlig frukost och dricka en kopp varmt te.

Havtornsbärets fruktkött och framförallt fröna innehåller omega 3, omega 7 omega 6 och för mig känns en dryck som innehåller mycket havtorn som att jag gör något riktigt gott för min hud och även för mina slemhinnor. Det känns både bra för kroppen men dagens dryck med svarta vinbär och havtorn är också vacker för ögat så att börja dagen med en snygg färgrik dryck gör att jag känner att jag börjar dagen rätt på alla sätt!

Omega 7, fettsyran som finns i havtornsbäret är en fettsyra som vi kan bilda själv men produktionen minskar med vår ålder, stress och av dålig kost. Omega 7 är viktig för vår hud, för att reparera och att hålla våra slemhinnor vitala och fuktiga.

Havtorn innehåller dessutom massor med C-vitaminer!

Jag rekommenderar havtornsjuice, bär och att ta ett tillskott som innehåller havtornsolja som hjälper din hud att inte åldras i förtid och oljan omega 7 gör också så mycket den kan för att hålla dina slemhinnor fuktiga! Njut av havtorns bär så mycket du kan!

 

Svartvinbärssmoothie med havtorn

1 dl svarta vinbär

1 dl havtornsjuice

½ banan

1 dl kokosvatten eller vanligt rent vatten

Mixa och toppa med bär. Njut av en härlig energi kick!

 

Morotsjuice

2 glas

2 morötter

1 liten blodapelsin

1 citron

1”tumme” ingefära

2 cm färsk gurkmeja (om du inte får tag i färsk rör du i en tsk i pulverform när juicen är klar)

Juica och servera direkt.

 

Asiens guld – Den allra bästa örten för ditt välbefinnande?

Gurkmeja användes till att färga de thailändska munkarnas dräkter gula men örten har massor med andra fantastiska möjligheter. Curry får sin gula färg av Gurkmeja så curryälskare gör med all säkerhet små underverk med sin hälsa bara genom att tycka om curry.

Gurkmeja kallas Asiens Guld och innehåller curucumin som och är känd för sin avgiftande förmåga och har inga biverkningar.

Curucumins användningsområden:

Tar bort gaser i tarmen

Stimulerar binjurarna

Är en stark antioxidant

Bakteriehämmande

Förbättrar din matsmältning

Inflammationshämmande

Stödjer viktminskning

Skyddar levern

Hälsobringande Gurkmeja är underbar att ha i din matlagning, smoothies och i juicer. I juicer och smoothies är det lite extra härligt att få ha i en bit färsk gurkmeja. Jag tillsätter lite extra malen gurkmeja i min curry bara för att den har så bra egenskaper och inte gör någon skada även i lite större doser. Alla mina maträtter med röda linser färgar jag lite extra med Gurkmeja. Råriset får en fin färg och jag brukar dessutom blanda i lite spiskummin och koriander i mitt råris sen är det bara att drömma sig öster ut. Om det är något som du ska vara lite försiktig med när det gäller gurkmeja är just att den färgar. Den färgar även fingrar, bänkar och golv om man inte är lite extra försiktig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *