Städterapi
december 13, 2014
Julstämning men en jul utan lilla Oliwia känns sorgligt
december 18, 2014

Idag såg jag min och Olas bok i Akademibokhandel. Den är ute mitt i Julhandeln utan att jag har haft en aning det är ju inte precis den 7 januari idag som jag hade som datum när boken skulle komma ut men det här är ju toppen!

 

Det är mörka mornar och när jag tog min stavar och stack iväg till träningen lovade jag mig själv en finfrukost som belöning och så här blev den! Nu gäller det att vara snäll om tomten har koll. Ha en fin vecka.

 

Smoothiebowl med hallon, lingon och björnbär

1msk granola

1 dl frysta hallon

4 björnbär

½  dl lingon

½ dl mandelmjölk

 

Mixa mjölk och en ½ dl frysta hallon och ½ dl lingon.

Lägg granola i botten på glaset. Tillsätt sen de mixade bären och mjölken.  Tillsätt sen hallon och björnbär. Njut.

 

Morotsjuice med morot juice

2 små glas

1 apelsin skalade

2 morötter

2 cm färsk gurkmeja skalad

3 cm ingefära skalad

 

Juica och njut

 

Jag gjorde en granola igår och då blev den gjord på det här sättet den går ju att variera i det oändliga.

Till Granolan tog jag:

Till en stor burk:

2 msk kokosolja

6 dl havregryn

2 dl blandade nötter grovt hackade

1 dl pumpakärnor

1 dl psylliumfrön

1 dl sesamfrön

2 dl kokosflingor

2 msk avgavesirap

2 msk kanel

Jag hade ugnen på 150 grader. Blandade alla ingredienser i en stor bunke. Lade ett bakplåtspapper i botten på en långpanna och hällde blandningen i långpannan. Rostade allt i drygt 20 minuter.  Klart. Förvara Granolan svalt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *