Tankarna får fara fritt bland hallonbuskarna
augusti 20, 2015
Jag har gått igång på Rönnbär
augusti 27, 2015

 

 

Så himla mycket bär jag har plockat och så himla bränd jag är av brännässlor! Myggbiten är jag och rik på bär det är jag. Lyckan blev total när jag landade i Dalarna förra tisdagskvällen och mina hallonbuskar var sprängfulla av stora solmogna hallon.

Våra närmaste grannar “lånade ut sina krus och vinbärsbuskar” (Tack snälla Ulla och Carl-Erik) så nu är frysarna fulla av svenska närproducerade klimatsmarta, jättenyttiga och framförallt supergoda bär.

 

Blåbär har jag plockat i Stockholms skärgård. Jag är alltså just nu förmögen och inget börsras i världen kan förstöra den rikedomen. Vi har allemansrätt i vårt fina land så att vi kan plocka våra vilda bär, men med respekt och ödmjukhet till vår natur såklart. Har du möjlighet, ge dig själv en skön stund bland bär och frukt! Den sköna stunden balanserar stresshormoner, ger vardagsmotion, ger dig D-vitamin och framförallt är det så avkopplande med all härlig grönska!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *