Läxläsning
mars 6, 2014
Så kul att det närmar sig…
mars 9, 2014

Fina vänner hoppasNi har en fin lördag! Jag njuter av att fortfarande få vara i sol och värme. I morse så kändes det lite fattigt på grönsaker och frukt så det blev en “Lördagspytt” och iväg ut och shoppa.

Jag får frågor på vad som kan vara bra ingredienser i våra drinkar för att få en renande effekt på våra njurar.  Jag har tidigare skrivit att både färsk spenat och rödbeta innehåller oxalsyra som kan binda kalcium i urinen och ge upphov till njurstenar. Därför ska man variera grönsakerna som man använder till sina gröna drinkar och inte köra in sig på samma grönsaker varje dag men självklart njuta av rödbetor och spenat men inte köra fast i just dessa drinkingredienser dag efter dag utan variera och njut!

Idag har jag varit och shoppat rejält med persilja som är bra för just njurar och urinblåsan – alltid bra att förebygga när jag nu under en tid har fått förmånen att få ta många simturer i områdets pool.

Fänkålen använder jag ofta i mina gröna drinkar den ger en härlig smak av lakrits om man har lite fantasi J och fänkål är dessutom njurrenande.

Att dricka tillräckligt med rent vatten motverkar bildandet av stenar i njurarna.

Äpplen kan också motverka bildandet av njurstenar.

När årstiden tillåter så är maskrosor, nässlor och björkblad urindrivande och kan stödja njurarna med sin renande effekt och fungerar bra i smoothies och juicer.

Under högsommaren när svartvinbären mognar är det underbart att dricka svartvinbärssmoothies och eller göra svartvinbärsjuice som stärker både njurar och lever. Jag plockar och fryser så mycket jag orkar!

Päron och vattenmelon är njurrenande och passar jättebra att göra smoothies på.

Granat äppeljuice med sina bitterämnen är en underbar juice om man vill ha en juice med njurrenande effekt.

Tranbär, lingon, citron, nyponpulver, och kanel är bra toppen att stoppa i sina juicer och smoothies för att stödja urinvägar och njurar.

… men som alltid variera er.

Variera dina gröna drinkar med så många olika gröna bladgrönsaker du kan hitta. De innehåller olika mineraler och därför du ska för att få ut optimalt av din gröna livsstil som du har skaffat dig genom att dricka gröna drinkar varje dag också använda dig av så många olika sorters bladgrönsaker. Säsonger, smaker, humör kommer att vara din hjälp att variera dig.

Bladgrönsaker innehåller dessutom alkaloider som är växten skydd för att inte bli uppätna och i lagom dos så stärker alkaloider vårt immunförsvar men använder du samma bladgrönsaker kommer du att få i dig samma alkaloider och det främjar inte din hälsa utan variera dig och du får i dig varierade alkaloider i lagom dos och ditt immunförsvar stärks. Var inte rädd att prova nya bladgrönsaker. Det dyker upp nytt i våra matbutiker och när vi får njuta av vår och sommarsäsong så låt dig inspireras av alla primörer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *