Du gör min dag!
oktober 7, 2015
Bara massa fantastiska evenemang – Häng med!
oktober 15, 2015

Ett varmt men lite vemodigt telefonsamtal fick mig att känna av hur livet kan förändras för oss alla varken vi vill eller inte. Kär Du vad jag förstår Dig! Åter igen påminns jag av att värdesätta vänner och  vår hälsa.

Jag har förlorat en del fast på ett annat sätt än vad vi pratade om i vårt långa samtal i morse. Men tankarna ramlar tillbaka lite i tiden. När jag blev stomiopererad blev  jag också lite skörare i både kropp och själ. Ändå märker jag att mitt liv väljer andra vägar som jag älskar och njuter av att gå på. Jag vet av erfarenhet att ha vänner är som att ha god hälsa och jag vet hur det känns att förlora både vänner och hälsa. Påminn mig ofta om det!

Jag väljer att ta för mig av det jag har och “vattna där jag är”

Jag tänker välja mina fina nya rosa armband. Tack snälla Cathrine för din fina present och tack Elisabeth Högström som gör armbanden och skänker en del till cancerfonden.

Jag väljer att ta en ännu vackrare morgonpromenad i denna fantastiskt vackra oktobermånad.

Jag blev vald att gå på Insidan Ut med våra fantastiska barnbarn. Tack för att ni kom en sån bra idé.

Jag väljer att tända det doftande ljuset nu till lunchen. Det ger så fin jobbkänsla i kroppen.

Jag väljer att njuta av mina ätbara blommor, morotsjuice och en härlig bärsmoothie. Än hittar jag ingredienser till mina frukostar ute i naturen!

Visst händer det små ljuvligheter i kroppen när jag fyller på med passion och rätt näring även i det mest vardagligaste stunder. Till och med en kopp med mynta te väcker en viss passion!

Morotsjuice ätliga blommor gurkmeja och härlig bärsmoothie.

Till 2 glas

3 morötter medelstora

2 apelsiner

1 citron

2 små färsk gurkmejor

1 tumme ingefära

Indiankrasse

Juica alla ingredienser och njut av en stunds passion!

En liten påminnelse!

Asiens guld – Den allra bästa örten för ditt välbefinnande?

Gurkmeja användes till att färga de thailändska munkarnas dräkter gula men örten har massor med andra fantastiska möjligheter. Curry får sin gula färg av Gurkmeja så curryälskare gör med all säkerhet små underverk med sin hälsa bara genom att tycka om curry.

Gurkmeja kallas Asiens Guld och innehåller curucumin som och är känd för sin avgiftande förmåga och har inga biverkningar.

Curucumins användningsområden:

Tar bort gaser i tarmen

Stimulerar binjurarna

Är en stark antioxidant

Bakteriehämmande

Förbättrar din matsmältning

Inflammationshämmande

Stödjer viktminskning

Skyddar levern

Hälsobringande Gurkmeja är underbar att ha i din matlagning, smoothies och i juicer. I juicer och smoothies är det lite extra härligt att få ha i en bit färsk gurkmeja. Jag tillsätter lite extra malen gurkmeja i min curry bara för att den har så bra egenskaper och inte gör någon skada även i lite större doser. Alla mina maträtter med röda linser färgar jag lite extra med Gurkmeja. Råriset får en fin färg och jag brukar dessutom blanda i lite spiskummin och koriander i mitt råris sen är det bara att drömma sig öster ut. Om det är något som du ska vara lite försiktig med när det gäller gurkmeja är just att den färgar. Den färgar även fingrar, bänkar och golv om man inte är lite extra försiktig.

Snart är det middag med goda vänner – Passion!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *