Lyft blicken!
april 13, 2013
Lite snygg vill man väl ändå vara?
april 15, 2013

Idag är det två år sedan jag vaknade upp från den operation där jag blev permanent stomiopererad! Tiden går och jag har accepterat det men det finns ändå något som ibland gör mig så avundsjuk när jag ser alla härliga snygga magar!

Att få min mage lite plattare får bli vårens nya strategi! Jag funderar mycket på hur jag ska få en bättre relationer med mina handikapp och jag tror att en plattare mage är ett trick att skapa en bättre kompisanda med stomin mitt på magen. Det kommer att ge mig känslan av att min stomi blir lite osynligare och det i sin tur kommer att leda till att det blir enklare att klara av att ha en stomi mitt på magen! Området runt magen alltså blir på något sätt lite smidigare att ha att göra med och stomin kommer ju sitta där för all framtid. Så varför inte ge den där stomin (jag är ännu inte glad åt stomin som ni förstår) alla möjligheter som jag kan åstadkomma för att få den bästa möjliga plats att vara på. Let´s try it!  

Med Mjukhet, lekfull men med disciplin känner jag redan nu att det kommer ”gå vägen”! Jag kliver in i leken och ska och kommer leken tåla… även om jag vet att vissa små knepigheter och fix finns där så är jag redan förväntansfull och fylld av energi. Jag vill sätta igång på stubinen.

 

Efter en vecka med mycket pepp och träning i Turkiet sitter motivationen fortfarande på plats – skönt! Det känns superbra med lite ny inspirationen och jag tänker försöka hålla mig i en sån miljö som bevarar motivationen och jag tänker jaga ännu fler äventyr. Jag tänker faktiskt smita från de miljöer som tar energi. Om miljön ger noll – ok ibland men om jag kommer till en miljö som snor energi så får det bli – Nej Tack!

Stanna inte, spring vidare och även om det svider lite spring lite till så tänkte jag när jag nu gjorde min första dag i ”Nya löplivet”.

Jag lyssnade på Martina Haags löparbok ”Heja Heja Heja igår! En motiverande bok som gör mig glad och ger mig ny kraft, lust och vilja att ta mig ut på stigarna igen. Öka tempot en aning från stavar till att springa lite lätt. Strategin är ju att magen ska få bli lite plattare och min stomi ska få den plats som är bäst att vara på. (När nu ändå situationen är som den är). I vilket fall som helst det kommer det att leda till att kläderna kommer att sitta ännu bättre och om jag trivs i kläderna jag har på mig kommer jag… ja ni förstår själva vilken positiv spiral det kommer bli.

När jag nu tar ännu ett tag i en vad jag kallar ”Mitt lilla magprojekt” vill jag också förstärka det som redan är ok. Ska tänka lite till och återkomma om det. Ha en skön söndag!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *