Välgörande rosa skimmer för kropp och själ!
juni 24, 2018
Sommaren omfamnar oss! Morgondopp och sen en flärdfull frukost!
juli 14, 2018

Smultronsmoothie

En inre stillhet landar alltid inom mig när jag närmar mig Sunnanhed. Den här gången med lilla Selma med i bagaget. Hon är min dotter Cecilias lilla kattunge som vi tar hand om under fjorton dagar.

Lilla kattungen och sötnosen Selma. En ragdoll som vi alla älskar att vi fått som en liten gullig familjemedlem.

Farmors pyttelilla Dalagård ger mig så mycket spännande och glada minnen från barndomen. Till exempel om hur jag som barn ofta satt och drack svartvinbärssaft på farmors kökssoffan och lyssnade till farmors många trolska berättelser. – Vad som hänt och vad hon varit med om. Vilka hon mött här på gården tidigt på morgonen och i skymmningen på kvällen.  Om livet på  fäbovallarna runt om oss här i Ore i Dalarna, oj vad vi barn lyssnade!

Älvor, troll och tomtar finns här på och runt vår gård berättade farmor med en allvarlig och klok röst.  Det känns att det forfarande  finns olika väsen som skyddar vår lilla gård här i Sunnanhed så jag tror farmor även som vuxen kvinna.

Att få vara här i vår fina dalamiljö gör att jag kommer tillbaka till känslan jag hade som barn när jag satt lyssnade på alla farmors berättelser från förr.  Det ger mig ro men också massor med ny kreativitet och kraft.

Frid

Som tur är så är jag alltid upp tidigt och tar för mig av  naturen  och tystheten. Nu är det varmt i vattnet så att få ett tidigt morgonbad Oresjön som sägs vara en av Sveriges renaste sjöar är en underbar start på en ny dag.

Att vandra tidigt längst med Oresjön är för mig det allra bästa sättet att samla kraft!

Hälsosamma måltider, få tid till meditation och långa vandringar i sådan vacker sommarmiljö gör att jag kommer ett steg till närmare ”Bästa formen någonsin”.

Just nu  finn gott om smultron så jag lyxar med en smultronsmoothies  till  sommarfrukost idag! Lucky me!

Smultronsmoothie

Smultron och lingonsmoothie

Till en smoothie behöver du

1 dl lingon

1 dl smultron

1 dl valfri mjölk eller yoghurt jag använder gärna havremjölk

½ banan

Toppa med bär

Mixa alla ingredienser i en mixer. Häll upp i en skål. Toppa med bär!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *