Ljuvlig är sommarnatten…
juni 22, 2013
5:2 dieten med fantasier till en uteservering!
juni 25, 2013

Ja då är det måndag igen och rent kost mässigt betyder det fasta för mig. När de flesta pratar om periodisk fasta innebär det att man inte äter mer än 600 kilokalorier per dygn. Jag väljer att dricka nyttiga näringstäta grönsaks/fruktdrinkar, teer och dricka vatten smaksatt med mynta, ingefära eller citron.

När jag kör min 5/2 fasta så tycker jag att fasta måndagar och tisdagar passar bäst för mig. För mig känns det skönt att vakna på onsdag morgon och känna att fastan är ”fixad och klar” för den här veckan. Eftersom jag är stomiopererad har jag haft undringar om hur min mage och tarm ska fungera under faste perioderna. Hittills har det gått toppen!

Jag vet att måndag och tisdag är dagar där jag har mycket att göra och det får mig att fokusera på annat än just mat och jag måste säga att jag får mycket gjort under just mina fastedagar!

Jag brukar dessutom säga till mig själv ” För din del är det inte farligt att vara hungrig en stund”. Njut av goda teer och ditt smaksatta vatten!  Det är bra med måndagar och under midsommarhelgen i år har jag njutit lite extra och då känns det super skönt att veta att det kommer en måndag! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *