Vilka fina dagar jag har haft med tjejerna på Attitudemässan och barnen som kom hit i går eftermiddag. Det blev som ett vacuum här en stund när jag blev ensam igen vid köksbordet. Lite kurr i magen talade om att det var dags för ”Julbordänkan” att göra en grön soppa och idag blev det en enkel spenatsoppa. Ljuvligt god och humöret återvände. Snart dags att få ännu mer julstämning i Katarina kyrka. Ha en fin söndag!
Lunchen blir en spenatsoppa
Till 1 portion
2 stora nävar färsk babyspenat
1 tsk grönsaksbuljong
½ vitlöksklyfta fint skivad
1 msk havregrädde
½ tsk citronsaft
2,5 dl vatten
1 tsk kokosolja till stekning
salt och svartpeppar
1 kokt ägg att toppa med
Fräs spenat och vitlök i kokosfett under omrörning i en kastrull. Tillsätt vatten och buljong och koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan.
Tillsätt citronjuice och 1 msk havregrädde och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Häll upp soppan i en soppskål och toppa med ägget.