Hallonmeditation
augusti 11, 2012
En “extra kväll”
augusti 13, 2012

När min mamma blev allvarligt sjuk sa hennes kloka läkare till oss att låta vår mamma få ett äventyr varje dag så länge hon orkade vara med oss här på jorden och det fick hon men jag har också sedan dess fyllt på med ett äventyr varje dag! Jag har skrivit om min bok där jag fyller i mina äventyr varje dag många gånger men boken blir extra påtaglig här uppe i Sunnanhed.

Gårdagen plockning av bär var en härlig dag hos Carl-Erik och Ulla. Framåt kvällen var det dags för årets surströmmingsskiva. Jag gillar verkligen surströmming så en gång om året så stormnjuter jag av surströmming och i en sådan härlig Dalamiljö!

I Sunnanhed har vi förmånen att ha ett eget band som underhåller oss med sång och musik. En av våra duktiga musiker är Sumpen, präst och helt fantastiskt kul och duktig. Sumpens Swingsters spelade genuin New Orleansjazz runt omkring i hela världen under många med år. Numera bor Sumpen här i Sunnanhed med sin fru och då och då får vi njuta av den otroligt färgstarka person som Sumpen är! Ett jätteäventyr kan jag tycka!

Innan jag somnade igår kväll så tappade jag upp min nygjorda svartvinbärjuice för frysning. Nu finns det svartvinbärsjuice för många mornar framöver! Jag är så glad och stolt över att den faktiskt blev gjord samma dag som bären plockades och låg i frysen innan läggdags även om timmen blev ganska sen.

Ja att äventyr ger mig chansen till ”Bästa formen någonsin” är det ingen tvivel om!

  • Torsdag egen skön middag och vacker naturupplevelse
  • Fredag med en lång vandring längst med Oresjön, hallonplockning och middag hos oss med goda vänner som hade med sig både hembakt bröd, vacker malvabukett och hjortronsylt! Lyx!
  • Lördag med massor med bär och svampplockning och superkul surströmmingsskiva!
  • Söndag med långa vandringar, nätfix med Set och en skön stund hos familjen Lindgren. Nu sitter jag mitt på Nygårdsbacken där jag har sändning mot världen och skriver och riktigt toktrivs. Jag får en extra natt här i mitt älskade Sunnanhed!

Eftesom jag inte har plockat några hjortron så fick jag tips på ”falsk” hjortronsylt med krusbär och morötter. Tänker testa och försöka söta med Stevia! Nästa äventyr!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *