Så kul att det närmar sig…
mars 9, 2014
Jag väljer bort så många ”krig – gräl” som det bara går och försöker undvika energitjuvar.
mars 11, 2014

Broccolishots

Till 4 små glas juice behöver du:

1 broccolistånd

3 apelsiner

2 lime

1 rejäl bit ingefära

Skölj broccoli. Skala apelsinerna o limen. Jag försöker få tag i så mycket ekologiskt som möjlig men sköljer väl, hur som helst. Pressa broccoli, lime, apelsiner o ingefära
Servera juicen i fina glas.

Gröna drinken idag innehåller broccoli, apelsiner, lime och ingefära. Jag har testat lite försiktigt med broccolin eftersom jag är permanent stomiopererad och befinner mig långt hemifrån så vill jag vara lite extra rädd om mitt mag och tarmsystem. Nu kan jag konstatera att jag och mitt tarmsystem funkar med broccolijuice men återigen vill jag påminna er att variera er bland allt grönt som naturen ger oss. Dessutom är vi alla olika känsliga så känn efter och prova er fram.

 

Broccolin ökar kroppens försvar mot främmande, ovälkomna ämnen. Den innehåller antioxidanten sulforafan, som kan skydda mot cancer, diabetes och högt blodtryck. Broccoli innehåller dessutom kostfibrer och en fantastisk cocktail av olika vitaminer, antioxidanter och mineraler. Broccoli är en bra kalciumkälla för oss som är lite försiktiga med mejeriprodukter. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *