Drömma – ta ansvar och hoppas
augusti 19, 2015
Våra svenska superbär
augusti 24, 2015

När man går omkring här bland alla bärbuskar i Sunnanhed hjärtat i av Dalarna får tankarna fara runt fritt.

I en låda i stugan har min pappa sparat foton av mig. Pappa som hamnat i himlen för länge sedan. Min pappas favoritfoton av mig det vet jag. En glad ung tjej med Oredräkten på.

Det har gått många år sen dess och visst väcker det minnen. Det är mycket som förändrats och hänt sen dess såklart!

Ändå sitter jag här på farstutrappen,  samma plats och den ger  nu som då  samma trygghet och lycka. Mina rötter finns ju här det är just det. En plats där lugnet alltid finns och det lugnet infinner sig i min kropp när jag sätter nyckel i dörren i lilla gårdens här på Nygårdsbacken. Jag lämnar omvärlden utanför en liten stund.

Chiapudding med färska bär

1 dl mandelmjölk

1 msk chiafrön (pröva dig fram med mängden)

Färska bär

Blanda chiafröna med mandelmjölken i ett glas. Rör om i blandningen efter 10 minuter. Låt blandningen stå i minst ett par timmar men förbered gärna detta kvällen innan och låt blandningen stå i kylen under natten. Tillsätt hallon och granola och toppa med ännu mer bär.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *