Satsar på små äventyr!
juli 17, 2012
Jag ska på “kramturné”!
juli 19, 2012

 

 

Här är Måns när jag fick sitta i publiken på Allsång på Skansen förra året. I år får vardagsrummet duga!Jag blir glad av både Lottas och Måns allsångsprogram! Även om jag känner att jag borde vara ute sådana här ljusa kvällar så dras jag till TV apparaten som av en magnet vid 20.00  måndagar och tisdagar under sommaren! Ja ni får säga vad ni vill och jag måste erkänna att jag har nog tittat på allsångsprogrammen så länge jag kan minnas! Att få sjunga med nya och gamla låtar väcker minnen och får mig på ett strålande humör. Programmen ger mig också ett välbefinnande och lugn och när jag sen går min promenad med Oliwia nynnar jag vidare på ”Sånt e livet” ..tralla la la!

Att sjunga sänker vårt stresshormon kortisol och höjer våra må-bra-lugn hormon 0xytocin.

Sång har många positiva effekter:

  • Massor med glädje
  • Muskelspänningar kan släppa
  • Kroppen syresätts
  • Stressnivåerna sänks
  • Energinivåerna höjs
  • Välbefinnandet växer
  • Immunförsvaret stärks
  • Syresättningen förbättras

På Ersta sjukhus, mag och tarm centrum görs dessutom studier på sångens effekt på personer med IBS och oroliga magar. Intressant!

För mig så var Kikki Danielssons låt ”Här är jag igen” som en läkningskur när jag opererade mig senast och med det blev stomiopererad. Jag sjöng den om och om igen den blev ”min låt”. Texten, melodin hennes röst stämde så bra in i min situation så Kikki har hjälpt min mage med mycket det känner jag!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *