Fyrudden
april 22, 2013
“Vissa har andra utvägar” har kommit ut!
april 27, 2013

Idag händer mycket i vår familj. Inget som jag ska gå in på djupare här men det där jag skrev för några dagar sedan om Dalahästen och att leva här och nu. Det är verkligen högprioriterat idag. Ovanpå allt annat som händer idag ”dör” datorn. Känner nu att mitt ”Här och nu” känns lite brutalt. (Dalahästen galopperar lite) men träningen med den stukade foten är ändå genomförd.  1- 0 till mig.

En kategori i min blogg som är en av mina stöttepelare är just att vara modig. MOD. Idag känner jag och kanske är det bara mina tankar och mitt ”lilla jag” som är svaga men vilket fall som helt känner jag mig inte modig. När personen närings och fytoterapeuten Marlene vill vara modig så tänker ”mitt lilla moraliska och vilsna jag” något helt annat. Mod, kurage, oförskräckthet, tapperhet eller djärvhet… nej inget stämmer in med mina tankar jag har om mig själv just för tillfället.

Om någon av mina klienter hade frågat mig så hade jag nog svarat ungefär så här: Lyssna inte bara på det ”Lilla jagets” tankar, prova och låt dig göra en neutral bedömning av läget. Prata gärna ihop dig tillsammans med någon som ser händelsen/erna lite utifrån. Efter det har du i alla fall ett nytt utgångsläge. En sak jag skulle vilja lägga till: Utgå alltid från en positiv spänning med en passion som grund. Ja det var till en fin klient som jag skulle vilja ge de råden för att komma lite vidare. Nu är det Marlene som står vid någon slags tillfällig avspärrning och kommer inte förbi.

Till min klient säger jag dessutom. Du får vara ledsen, misslyckas, våga erkänna att du är sårad, prova igen, vara öppen med dina känslor . Om du inte tillåter dig det hur ska du då kunna ta in glädjen, passionen när modet är där och du har klivit förbi den tillfälliga avspärrningen!  Du är inte feg eller svag.Du visar ditt engagemang genom att visa dina känslor.

Marlene tänk Dalahäs! 

2 Comments

  1. Lotta skriver:

    En massa stora kramar till dig Marlene! Du är magisk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *