Det spökar och I Love You!
augusti 15, 2012
Jag hade ett samtal med skogen idag!
augusti 17, 2012

Svartvinbärsjuice

Det känns verkligen lyxigt att dricka min hemgjorda svartvinbärjuice varje morgon. Minnena från plockningen från buskarna väcks till liv och det kändes ju nästan som jag gick och plockad druvor förra helgen ”Sunnanheds egna blåsvarta druvor”. Bärens mörka färg kommer från antocyaniner och karotener som är antioxiderande, alltså ”rostskyddande”. Jag som letar den absolut bästa kosten för kvinnan mitt i livet och som dessutom vill njuta av att dricka något som motverkar åldrande njuter av dessa svarta vinbär som också innehåller omega 6- fettsyran GLA (gammalinolensyra). Det är den fettsyran som också finns i Jättenattljusoljan, GLA anses kunna minska klimakterie/PMS besvär och antocyaniner anses motverka åldrade. Traditionellt är svarta vinbär kända som riktiga vitaminbomber så ut och plocka och ät svarta vinbär. Ät dem som de är eller prova att göra svarvinbärjuice. Jag har försökt ändra lite i receptet och sötat min juice med Stevia Vi får se hur det funkar efter frysning.

 

Ulla som gav mig receptet hade till sin svarvinbärjuice:

 

2 liter svarta vinbär

3 liter blad av svarta vinbär

6 dl socker (jag har sötat med stevia och det fungerar bra så här långt)

8 liter vatten

 

Koka upp bär vatten och blad tills vattnet fått en mörk blåsvart färg. Jag vet att många kokar i 15 minuter men jag försöker koka så kort tid som möjligt för att inte tappa näringsinnehåll så 5 minuter tror jag att jag kokade mina bär senast jag gjorde juicen Ta av och söta med det du tycker och till den sötma som passar dig. Jag låter min juice stå och svalna med bär och blad sen silar jag allt och fryser in i ”gamla” tetrapack.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *