Hallongalen
juni 27, 2015
Jag blir påmind om att livet är en dyrbar skatt varannan dag i badrummet
juli 3, 2015

Tidig morgon vid Oresjön

Jag har underbara dagar här i hjärtat av Dalarna. Högsommaren dök upp precis när vi kom upp hit i lördags så det blev dubbel njutning! Sol, blå himmel och nu är det till och med skönt att dra sig till skuggan med en bok. Jag vet inget bättre ställe att få ladda min kropp och själ än här i lugna vackra Sunnanhed.

Jag är så tacksam att få vila mina ögon på all denna vackra natur, alla blommor och i hagen ligger korna och ser ut som de mest lyckliga kossor man kan tänka sig. Allt här gör att jag känner mig så där alldeles sorgfri när jag går i mina egna tankar den här tidiga tysta söndagen i slutet på juni. När så mycket händer i världen känns Sunnanhed extra trygg. Jag är så glad för att jag får bo i detta fina land och kunna få se våra helt fantastiska årstider avlösa varandra. Nu när sommarvärmen är här är Dalarna helt magiskt. Det är ljust så gott som hela dygnet och det känns som sommaren kommer vara för alltid.

Älskar nuet och njuter så mycket jag kan av alla mina bär! 

Jag har fått lite mer svarta vinbär och lingon av våra fina grannar här i Sunnanhed. Lucky me!

Bärens mörka färg kommer från antocyaniner och karotener som är antioxiderande, alltså ”rostskyddande”. Jag som letar den absolut bästa kosten för kvinnan mitt i livet och som dessutom vill njuta av att äta något som motverkar åldrande njuter av dessa svarta vinbär som också innehåller omega 6- fettsyran GLA (gammalinolensyra). Det är den fettsyran som också finns i Jättenattljusoljan, GLA anses kunna minska klimakterie/PMS besvär och antocyaniner anses motverka åldrade. Traditionellt är svarta vinbär kända som riktiga vitaminbomber så ut och plocka i  sommar och njut av de frysta till dess.

Bärsmoothie

1 dl svarta vinbär

1 dl hjortron

1 dl hallon

1 dl havredryck

Mixa alla ingredienser och toppa med kanel och bär.  Njut och känn sommaren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *