Naturens magi!
juni 30, 2017
Lyssna så hör du änglars vingslag och guds andetag!
juli 10, 2017

Summertime   Lyssna och njut!

Vet ni om att kantarellerna redan är här! Ja på vissa av mina hemliga ställen är de väldigt små medans på andra lite soliga lägen har de växt till sig fint. Jag plockade nu på eftermiddagen kantareller så att det räckte till en varsin fin kantarellsmörgås denna härliga underbara sommarkväll.

Vi firade lite men jag återkommer om det, man ska ju inte fira för mycket innan allt är 100 % men jag gillar att fira lite i förskott då får man fira  många gånger, länge och mycket! Det blev även smultron som plockade på vägen hem från skogen.  Tala om sommarlyx!

Smörstekta kantarell är ljuvligt. Kantareller är svårsmälta så om du har problem med din tarm ska du hacka dem i mindre bitar och vara noga med att tugga väl (som alltid)

Till två rejäla kantarellsmörgåsar behöver du:

2 schalottenlök finhackad

2 nävar kantareller, ja här är det lite efterfrågan som styr

1 klick smör att steka i

2 skivor danskt surdegsbröd använde vi

salt och nymald svartpeppar

Rensa kantarellerna och dela dem till lagom stora delar. Jag brukar använda min lilla borste som jag penslar ägg med för att enkelt få bort skräp. ”Koka” ur vätskan i svampen i varm stekpanna. Tillsätt smör och bryn kantarellerna tillsammans med löken. Servera på brödet. Salta och peppra. Njut direkt av din smörgås!

Hackad persilja eller lite färsk timjan är gott att ha som smaksättare.

Ljuvliga sommar, jag hade läst alla väderprognoser och var inte riktigt beredd att det skulle bli en sån här högsommar dag! Nu om nånsin vill  jag  ha det enkelt i vårat lilla sommarkök. Vi äter fisk ofta och gärna tillagad i ugnen.

Nu när högsommaren är här så kan det bli så enkelt som att tina ett torskblock till middag. Jag hackade en ½ gul lök som jag fräste i lite smör i en panna på spisen.  Jag hade jag en skål med cocktailtomater som det var hög tid att göra något med  så jag  delade dem och hade 1 msk laktosfri crème fraiche  och en 1 msk soltorkade tomater i krämkonsistens, 5 blad hackad färska basilikablad och den frästa löken. Allt i en skål och rörde om – gott! Jag smörjde ett ugnstekt fat med smör satte ugnen på 200 grader. Jag lade i ett tinat torskblock och täckte fiskblocket med min tomatröra. Kryddade med salt och svartpeppar.  Klyftade en citron som fick följa med fatet in i ugnen. Satt in fiskfatet i ugnen och där fick fisken stå  i 30 minuter.

Precis innan det var dags att ta ut fisken kokade jag upp vatten. Tillsatte lite salt. Hyvade en zucchini  med en osthyvel och tillsatte den hyvlade zucchinin  i det kokande vattnet som bara behöver max en minut i det kokande vattnet.  Serverade den snabbkokta zucchinin till fisken.

Superenkelt och jättegott!      Vi ses snart – hoppas du har en fin sommarkväll!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *