Det är bra för magen att tanka ljus och jaga nässlor
mars 21, 2019
Jag är förförd igen och jag boostar lyckokänslor!
april 3, 2019

Lingonhjärt

Mina veckor i Thailand med härliga glada vänner, golfrundor och med snälla caddies har varit helt underbara. Så tacksam för den tiden. Nu är jag  hemma igen fyller på med energi av att gå  tidiga stunder i naturen, en bra näringstät kost, våren, familjen, vänner, yoga, skogsbad och lilla ljuvliga katten Selma.

Fotspår att minnas

Skrivarlyan är bemannad igen, nu ska boken på pränt!  Goda vännen Jenny har introducerat mig i mediyogans  fina värld. Som jag med en lite tilltufsad kropp på många sätt mår jättebra av! Jenny Hagman är en fantastisk kvinna. Hon är duktig  mental tränare, yogainstruktör, golfpro . Jenny har nyligen kommit ut med boken” Stolt stark & säker”  som jag varmt vill rekommendera dig.  Jenny har fått mig att ta ännu ett steg utanför min bekvämlighetszon. Min lite stympade rumpa utan svanskota kan visst sitta i skräddarställning ( inte lotus)  – men ändå – lycklig.

Jenny och hennes nya fina bok

Det fina gamla trädet med sitt stora hjärta

Jag lever som en stomiopererad kvinna som ni vet.  Stomioperationen gav mig mitt liv tillbaka utan den operationen hade jag inte fått hänga här på Moder Jord.  Jag fick en ny chans att få var med!  Till vardags kan jag och försöker alltid leva som vanligt men på mitt sätt. Alla har vi vår ryggsäckar.  Jag behöver rätt kost som passar mig. Lugn, glädje, trygghet och rörelse. Finns dom ingredienserna då funkar det mesta. Jag har så många som stöttar mig i det här dolda handikappet som jag lever med. Tack alla fina ni!

Min stomioperation tog  delar av min kropp, slutet på ryggen, delar av min muskulatur i bäckenbotten, stora del av min tjocktarm, äggstockar och livmoder ja det var mycket som blev borttaget den dagen då operationen räddade mitt liv. Jag fick nytt hopp, ny syn på livet  och ny en livsvilja men jag blev permanent stomiopererad. Jag lever idag med att irrigera som egentligen lite förenklat betyder att man tar ett lavemang fast i mitt fall från min stomi mitt på magen. Det är många timmar i badrummet varje vecka men det gör också att mitt liv blir enklare med en alltid tömd mage … om ni fattar?

Jag har nu sen jag kom hem från Thailand valt att stunderna i badrummet blir fina stunder till att fundera på vad som är viktigt, vad och vilka som ger mig glädje lugn och trygghet. Vad fyller jag min dag med. En positiv liten  ”göra lista”. Stunderna i badrummet blir meditativa stunder där jag tömmer det ena och fyller det andra …

Lingonhjärt

Lingon sägs vara det nya superbäret som kan motverka de negativa effekterna av att äta felaktig fet kost. Att bäret fått så stor uppmärksamhet kan bero på innehållet av polyfenoler. En grupp inom antioxidanter. Fenoler verkar antiinflammatoriskt och motverkar för höga halter av oxidativ stress, motverkar vårt åldrande och förebygger hjärt och kärlsjukdomar plus vissa typer av cancer. Studier har gjorts på möss där resultaten är tydliga.

Förutom lingon är även nypon, röda vinbär hallon, jordgubbar och svarta vinbär också fenolrika.

Det röda bäret innehåller också quercetin som kan skydda vårt hjärta. Lingon innehåller dessutom lignaner som är fytoöstrogener kan ge ett skydd mot bröstcancer.

Hjärtvänlig lingonsmoothie

2 skålar

1 banan

1 dl färska lingon

1 dl röda vinbär

1 dl hallon

1 dl kokosmjölk.

1 msk kokosfett

Mixa och njut av en härlig supergod smoothie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *