Byta fokus
februari 1, 2014
Skapar goda känslor!
februari 9, 2014

Måndag och en juice/smoothie och soppvecka! Några små delikata avbrott i schemat kommer det bli denna ”glittriga” vecka men grundstommen finns där och den är grön.

Helgen blev lite turbulent det ena gav det andra…den blev kort sagt ingen vidare lyckad helg. Jag vet att negativa tankar, oro och frustration leder bara till elände så nu startar jag om. Ett självklart val när distansen finns där. Boostar med Lasse Berghagens ”Sträck ut en hand”

Helgens smoothie med hallon och vinbär från Sunnanhed gav kraft både i själen och kroppen. Vinbär och hallon vilken symfoni med näring! Nu blev det tyvärr så att vi åkte hem redan dagen efter vi kom. Vattenledningen började trassla och med det även mitt humör…

 

Drinkarna – min älskade gröna drinkar finns där hur som helst för mig i alla lägen och ger kraft åt de mest påfrestande dagar. Jag gör både en smoothie och ett par glas juice varje dag i veckan och känner att jag ger kroppen kraft och hjälp till rening. Dagar som är mer stressade än andra är en renande ”grön boost” ännu viktigare.

Nu på morgonen blev det en grön juice med ingefära, citron, ett äpple, gurka och spenat.

Grön sallad i glas med citron och ingefära

2 glas

1 citron skalad

1 näve spenat

1 äpple

1 bit ingefära i storlek som en medelstor potatis

1 halv gurka skalad

Pressa alla ingredienser och njut av en basisk kick!

Citronen

Citronen stärker immunförsvaret och den är en basisk frukt, även om smaken kan kännas sur. Den är antiinflammatorisk, C-vitaminrik och innehåller bioflavonider som är bra för vårt avgiftningssystem.

Gurka

Gurkan är en mycket vätskerik och basisk grönsak. Den är en god källa till C-vitamin och är lite söt i smaken.

Ingefära

Ingefäran innehåller mer antioxidanter per gram än nästan allt annat man kan tänka sig. Den förbättrar och stimulerar matsmältningen, ökar cirkulationen och är dessutom inflammationshämmande. Ingefära kan hjälpa och lindra reumatisk värk. Den ger dessutom en härlig smak.

Äpple

Äpplet är fiberrik frukt som innehåller en del A- och C-vitamin. Det är en bra sötningskälla som gör mina gröna drinkar extra smakfulla.

Spenat

Spenaten innehåller antioxidanter och är rik på folsyra samt A-, C- och K-vitamin. Den stärker immunförsvaret och nitratet i spenat sägs stötta muskeluppbyggnad och öka prestationsförmågan. Både färsk spenat och rödbeta innehåller oxalsyra som kan binda kalcium i urinen och ge upphov till njurstenar. Därför ska man variera grönsakerna som man använder till sina gröna drinkar och inte köra in sig på samma grönsaker varje dag.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *