Köket är en bra meditationsplats
juni 7, 2018
Du underbara moder jord!
juni 9, 2018

Rabarbersmoothie

I natt landade jag äntligen igen här uppe i underbara Dalarna och Sunnanhed efter en lite väl lång körning! Kvällskörningens bonus är den ger mig en tidig morgon och en hel lyxig fredag här uppe. Till Sunnanhed  åker jag så ofta jag kan för att ladda mina batterier. Naturen här  i Dalarna gör att det känns som att gå in en sagovärld och ger mig alltid ny energi som jag noggrant packar ner för att använda i min vardag när jag återvänder till den.

Jag har bestämt mig för att vara lite extra utvilad och full av energi när jag tar tag i nästa vecka för jag vet att den kommer bjuda på massor med äventyr och utmaningar! Återkommer till det.

Rabarbersmmothie med hallon och svarta vinbär

Mina alltid långa, tysta vandringar  är så vidunderligt vackra. Såna stunder gör att det är lätt att tanka in och tänka goda tankar. Så full tank tack fina Sunnanhed!

Späda rabarber känns somrigt och våra grannar här uppe i Sunnanhed har varit snälla och delat med sig! Lucky me! Rabarber är rik på antioxidanterna polyfenoler. Ett litet men….rabarber innehåller oxalsyra i som kan binda kalcium i urinen och ge upphov till njurgrus om man överkonsumerar den. Är du medveten om att du har problem med dina njurar ska du hoppa över rabarbern.

Här kommer min hallon och svartvinbärs smoothie  som jag åt idag gjord av mina egna plockade svarta vinbär och hallon som legat i frysen här uppe och väntat på mig, rabarber, lite havredryck och en liten bit banan.

Rabarbersmoothie

En supergod rabarbersmoothie 

1 stjälk rabarber

1 dl svarta vinbär

1 dl  hallon

½ banan

1 dl havredryck eller annan valfri av mjölk

Skölj och skiva rabarbern i 1 cm tjocka skivor. Mixa alla ingredienser i en blender.
Häll upp i  en mugg och garnera med svarta vinbär och hallon.

Trevlig helg, hälsar Marlene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *