” En kniv i ryggen men jag överlevde ändå” – vår ungdomshjälte!
december 13, 2014
Våran nya bok är ute!
december 16, 2014

En dag i städterapins tecken. Jag tänker så bra när jag får gå omkring ensam och småstäda. En skön kvällspromenad med lite nya julblommor inshoppade och nu njuter jag i köket av min soppmiddag. Ha skön kväll!

Julbordsänkans Palsternackssoppa och en skål grönkålschips som man  får njuta av så här på Lucia dagen

1 stor soppskål

1 medelstora palsternackor

1 medelstor potatis

1 tsk olivolja

1 schalottenlök

1 tsk saften citronsaft

1 tsk gurkmeja

1 tsk grönsaksbuljong ekologisk

1 msk färsk citronsaft

2,5 dl vatten

2 msk havregrädde

salt och nymalen svartpeppar

Skala och skär palsternackan och potatisen i små bitar. Hacka löken. Hetta upp olja i en kastrull och fräs palsternackor, potatis och lök. Häll över vatten och tillsätt buljongen i kastrullen. Låt sjuda i ca 15 minuter tills palsternackorna är mjuka. Mixa soppan med en stavmixer. Tillsätt citronsaften. Värm soppan och smaka av soppan med salt och peppar. Späd soppan till önskad konsistens.

Häll upp soppan i en skål.

Jag har samtidigt en plåt täckt med grönkål smaksatt med lite flingsalt i ugnen Grönkålen har fått lite olivolja lite ringlat över sig och jag blandat runt lite. Grönkålen får stå i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter och du har härliga grönkålschips fixade. Dom får tillhöra min soppmiddag ikväll!

Tips. Ha dina grönkålschips på ett fat och inte i en skål, då håller de sig krispig bättre!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *