Det blommar på Röhnisch…också!
mars 27, 2015
Vi har några få platser kvar till underbara Italien!
mars 31, 2015

Sommartiden är här och fortfarande har jag lite jetlag i mig från vår tid i Thailand så att stiga upp en timme tidigare gör det bara det enklare att komma i normal tidsfas.  Jag är en morgonmänniska och lite tur hade jag idag för när jag tittar ut genom fönstret nu är det verkligen ett busväder som har hittat till Fyrudden!

Igår besökte vi älskade barnbarn. Minstingen Ludde fyllde redan ett år – tiden går så fort och att leva här och nu blir alltmer påtagligt! Tränar på det hela tiden!

Nu på morgonen har det varit premiär för att plocka dessa fantastiska attraktiva nässlor. Handskarna på förstås och sen var det bara att plocka. Det kändes så lyxigt att plocka dessa gröna juveler och jag behövde inte gå så långt för att på mina vanliga ställen ute i hästhagen fanns det massor och så är de så där små, nya och knallgröna!

Nässlor innehåller massor med vitaminer, klorofyll och mineraler och de är faktiskt så nyttiga att de har fått utveckla sin förmåga att bränna för att försvara sig för att inte bli uppätna. Nässlan är en härlig ”immunförsvarsboostare”. Nässlan är bra för hud och hår men är också en hjälp för att hålla blodsockret i balans.

Till 2 glas behöver du:

2 dl nässelblad

1 apelsin

1 citron

en stor tumme ingefära

Juica och känn hur drinken boostar dig! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *