Jag är beroende!
maj 2, 2014
Smoothiebowls
maj 13, 2014

Dags att sätta igång med att smida nya hälsosamma sommarplaner som blir utmanande och fulla av positiva energier. Jag njuter just nu av ha massor med förväntansfulla tankar runt den härliga sommartid vi har framför oss. Det är här och nu en del kloka beslut för en härlig sommar ska tas. Planerna för mina sommarmålsättningar och vägen dit.

Låt oss tillsammans möta sommaren hälsosamma målsättningar med härligt somriga glada tankar.

 

Så här tänker jag idag på altanen i Sunnanhed.

Jag ökar tempot lite och tänker möta, dop, bröllop, studentmottagningar i ”Bästa formen någonsin” Första datumet ut blir 5 juni. Drygt en månad alltså!

Nu lägger jag till lite målsättningar som jag vill ska synas utanpå just vid sådana festligheter som bröllop, dop och studentmottagningar.

Jag har en ”kom ihåg lista” för sommar mjuka händer och naglar, vitalare sommarhud, sommarfina fötter och ett hår som jag ska överraska min frisör med om bara några veckor! (I hope)

Ny listan för härlig sommarfeeling!

* Hålla koll på nyttiga fetter t.ex. rätt mängd omega-3 och mer kokosfett i drinkar och mat.

* Extra D-vitamintillskott

* En liter av mina gröna drinkar. Gröna smoothies som innehåller mycket klorofyll som håller cellerna pigga, är renande och gör kroppen mer basisk.

* Återfuktar och renar och rensar med att dricka tillräckligt med vatten och örtteer.

* Tränar: Långa dagliga promenader och cirkelträning 3 dagar i veckan.

* Sover minst 7 timmar per dygn. Koll via Jawbone

* Tar Bioraculous och mina örtdroppar ”21 dagar” för att göra mig uthållig, lustfylld och få i mig massor med antioxidanter!

* Matsmältningen måste funka om inte syns det på huden. En fin hud utan orenheter och glåmighet visar tecken på att en tarm fungerar. Att äta en kost med ett bra fiberintag utan att för den skull göra illa tarmen (stomi opererade som jag ska vara lite extra försiktiga) gör att matsmältning fungerar och att det inte blir kvar en massa elände i tarmen. Just nu boostar jag med enzymer och Aloe Vera från Holistic.

*Äta tillräckligt med protein i kosten för kollagenproduktionen och för att förbättra hormonbalansen. Protein är viktig byggsten som ofta blir lite för lite av i kosten. Försöker välja mer av det vegetabiliska proteinet än jag tidigare gjort.

*Jag vill ge en ”vitamininjektion” varje dag till det som är här och nu och inte det som ska komma. Det gör att min lite snurriga situation kommer att vara mer njutbar.

*Jag har ofta tittat mig runt, hur andra har det, lever och jobbar. Nu vill jag känna det som egentligen är mina ärliga behov som jag har och inte andras behov. Det kommer att leda till många JAAAA men också till fler nej.

*När jag går i ovisshet tänker jag (jo det tänker jag) stampa ner foten, om det så är jag själv som gör att jag stoppar huvudet i sanden eller att min omgivning påverkar till att känslan av fjärilar i magen kommer till mig.

 

*Jag ser ett skådespeleri med massor av fantastiska människor i alla sociala medier och visst påverkas jag av allt glitter och glamour som utspelar sig där även om jag anar att allt är inte guld som glimmar. Återhämtning får bli ett viktigt begrepp för att orka vara med att glittra på riktigt!  För glittra kommer jag aldrig ta bort ur min egen behovstrappa!

 

 

Om jag proppar mig stinn av positiva tankar av vad jag vill uppnå och vet att vad jag verkligen vill och ska fokuserar på då är jag säker på att de flesta av sommarens målsättningar kommer bli verklighet.

Ett inre lugn, nyfikenhet och harmoni kommer göra det lättare att hålla mig kvar i den härliga sommarkänslan som infinner sig i mig just nu och som kommer leda mig fram till målsättningarna. I mitt fall behöver jag prioritera på rätt kost och träning just för att det ger mig extra hjälp till att skapa en stabilitet och balans som ger mig möjligheterna att nå fram till vad jag vill ska bli verklighet den här sommaren.

Det jag orkar hålla fokus på kommer bli vad jag ”skördar” i sommar.  Att plantera i livets trädgård med kärleksfull känsla, fantasi och nyfikenhet till kommer att ge ännu mer. Om man tänker att i livets trädgård behöver vi också få mer information, ha kunskap, öppenhet, och kreativitet för att nå till den blomsterprakt vi vill nå så finns det lite pyssel att ta tag i. Utan all kärlek, kunskap, gödning, vattning kommer mina fina satsningar torka bort och jag kan missa de chanser och möjligheter som trädgården har kapacitet till … men visst jag kan göra ny satsningar men påminn mig i så fall om att destruktiva handlingar leder till stress och en negativ känsla.  

 

Minns synen i somras i den oförstörda vildmark som är så nära intill mig här i Sunnanhed – myrarna där skogens guld bredde ut sig. Oplockade var de där och det var bara för mig att sätta igång att fylla hinkarna.  En obeskrivligt vacker upplevelse och ett underbart sätt att fylla frysen – nyttigt vitamin och mineralrika hjortron.  Att få unna sig en guldig smoothie skulle jag vilja att alla skulle kunna unna sig en helg som den här. God morgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *