4SIS och Haket! Love!
juni 17, 2014
Min lilla spetskant idag!
juni 26, 2014

Nu är sommartiden här och även om jag till stora delar av den ska hålla till i mina små skrivarhörn har jag ändå spetsat in mig på att toknjuta av allt som sommaren kan ge. Det ska bli:

  • En detoxkur
  • Sommarkost med mycket bär , primörer, härliga vegetariska hemlagade soppor, gröna juicer och smoothies förstås!
  • Långa promenader och mycket golf
  • Umgås med fina vänner, barn och barnbarn
  • Egen fri tid och tillåta mig att vara riktigt lat
  • Många dopp i havet här i Stockholms skärgård och underbara kvällsdopp uppe i Oresjön i Dalarna – Det brukar vara rent utav trolskt!
  • Funkisshopping till lilla boendet på Gärdet!

Smoothiebowls ja jag är riktigt förälskad i dessa skålar med lite tjockare smoothies som jag lägger olika toppingar på.

I morse blev det havtorn och blåbär!

Tänk vilken tid vi har framför oss – snart är det blåbärstider!
Blåbär innehåller både C-vitamin och järn, men kanske just innehållet av de starka antioxidanter antocyaniner är det som blåbäret blivit uppmärksammat för på senast tiden och blivit en riktig kronjuvel bland alla bär. Blåbär kan förbygga diabetes genom sänka blodsockernivåerna. Bäret kan stödja synen och skyddar hjärnan från att åldras i förtid. 
Blåbär används och är känt för att motverka obalanser i tarmen.

Till min smoothiebowl idag använde jag 1 dl blåbär, 1dl havtorn 1 tsk Bioraculous (grönt pulver) 1 dl mandelmjölk 1 msk kokosolja plus lite paranötter. Det här räckte till både smoothien och ”pålägget”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *