Hoppas ni kommer till Röhnisch på Detoxpepp den 3 sep!
augusti 29, 2013
Dimman ett speciellt ljus och solen är på väg
september 9, 2013

Rödbetan uppskattar jag enormt och den kändes som att den har blivit en riktig stamgäst i vårat kök. Juicer, smoothie kokta ja den har många härliga skepnader och alla roller den spelar så gör den det med succé! Ja visst är det helt magiskt att vår högsommar håller i sig så här i första veckan i september. En av våra middagar var så enkel men så ljuvlig rostade rödbetor med fetaost. Svårare behöver det inte vara för att få kvällens mys. Lite tända ljus och ett glas vin fanns också på bordet.

Rödbetans med sin vackra djupröda färg är oemotståndlig i rödbetsdrinkar och det är inte bara läckra att titta på den är så välsmakande och nyttig.

Rödbetan är mineralrik och också rik på Folsyra som är ett B-vitamin som är nödvändig för att du ska bilda nya röda blodkroppar, och även C-vitamin.
Rödbetan innehåller en hel del kalium. Kalium är bland annat blodtryckssänkande. Kalium är också nödvändigt för balansen mellan syra och vatten och viktig för musklernas funktion, normal njurfunktion och nervfunktionen.

Just nu är våra matbutiker fulla av höstens skördar så frossa i närproducerat och njut av all färgprakt. Hälsar Marlene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *