Pyssel i köket ger mig lugn i själen
juli 15, 2012
Dansa – pausa!
juli 16, 2012

Hurra himmelen är alldeles blå idag!

När solen äntligen solen skiner så ser jag att nu blommar oreganon och det gör att nya kompisar dyker upp på Fyrudden! Oreganon skapar en trädgård full av fjärilar och humlor och det tycker jag om.

Jag har läst någonstans att nässlor är som en liten barnkammare till fjärilslarver. Det betyder att vi har en liten barnkammare till våra fjärilslarver bakom knuten på vårt hus och sedan när det beger sig får vi njuta av de vackra nässelfjärilar som verkligen förgyller min dagar här ute på Fyrudden.

Jag använder ofta vår egen oregano i matlagningen. En favorit hos mig är att fixa en sallad med mycket tomater, god olivolja och lite finklippt oregano. Sommarkänsla!

Oregano kan också hjälpa mot en dålig matsmältning så jag försöker använda fantasin och stoppa i den lite varstans i matlagningen. Jag har alltid i tankarna att hitta på så mycket bra som det bara går för mage och tarm men använder även i oreganon för att fräscha upp fotbadet eftersom oreganon också motverkar bakterier och så blir det en sån fin känsla att stoppa i fötterna i ett örtbad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *