Lär känna din motståndare och håll dig vän med dina gröna hjältar!
november 21, 2012
Mina gröna älsklingar
november 23, 2012

Snart kommer kvällen med kalas på Gustafsberg VII! Kommer vi vara basiska vi får se!

Ja nu återkommer jag lite till det här om basisk mat. Om man tittar lite med sunt förnuft och har i tankarna att man har gett sig sjutton på att vilja vitalisera sig så mycket det går och gärna lite till, då är det enkelt. Jag tänker så här.

En lagom dos med kolhydrater som självklart är de långsamma (grönsaker)

Fibrer i rätt dos

En rejäl dos med antioxidanter och vitaminer.

Kost som innehåller basiska mineraler som Kalium, kalcium, magnesium, zink och andra mineraler.  Citron är ett klassiskt exempel på en sur frukt som är basisk och innehåller våra basiska mineraler.

Så bra proteiner som det bara går.  Jag väljer gärna vilt där djuren själva har valt sin kost! Bra fetter. Min storfavorit är kokosfett!

Ingen svår rebus att lösa men att hitta de där bra rutinerna för att kunna toppa formen med hjälp av kosten det är där inspiration, motivation och kunskap och ibland lite ”bevis” behövs. Funkar det? Vad händer om jag ändrar min kost?

Kroppen är fantastisk och fixar det mesta själv …eller? Och i så fall, för alltid? Ja visst kan man känna sig odödlig och problemfri ända till den dagen kroppen säger ifrån. Fråga mig ja vet!

Kroppen hjälper till och tar av sitt skafferi och sätter in åtgärder när vi själv inte fyller på med rätt bränsle men blir det långvarigt då tar även kroppen förråd slut. Kroppens har till exempel skelettet att ta av om det skulle behövas för att ”kalka” det här kan om ”kalkning” pågår för länge leda till benskörhet!

Att äta mat som har ett surt pH värde skador oss inte under förutsättningar att vi fyller på med basisk mat till en mycket större mängd än den sura.

Massor med grönsaker till renfilén ikväll blir det för min del som tänker ”lyxa” ombord på Gustafsberg VII med massor med goda vänner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *