Hög tid att checka in i den sköna sommarlunken – underbart!
juni 22, 2015
Hallongalen
juni 27, 2015

 

Jag försöker samla ihop mig och äta sunt gå långa powerwalks och inte falla för alltför många frestelser! Det är lätt att se lite för lättsamt på tillvaron i en sommarlunk som jag vill vara i utan att för den skull leva osunt! Jag har några små regler jag försöker hålla mig till för att inte helt falla ur ramarna.

 

Regel 1. Dricker tillräckligt med rent vatten. Speciellt nu när det blir väldigt varma sommardagar. Det är lätt att missta sig på hunger och törst. Jag dricker ett ljummet glas vatten om jag känner ett obefogat sug som kan uppfattas som hunger!

Regel 2. Mitt saltsug ökar i sommarvärmen. För att inte ramla in i chipsskålarna, salta jordnötter och andra salta snacks som finns lite här och var så tar jag en halv tesked salt i ett stort glas vatten och jag känner mig som ny igen efter t.ex. en varm lång golfrunda. Jag blev bjuden på små söta underbara tomater som var saltade med vanligt salt på golfbanan i vintras när vi var i Thailand. Det gjorde susen den gången och tipset tar jag med mig nu inför sommarens varma sommardagar hemma i fina Sverige.

Regel 3. Ju mer jag äter och dricker viss typ av kost ju mer längtar jag efter den.

Mina  gröna smoothies och mina edamamebönor är exempel på mat som jag verkligen längtar efter ofta och äter allt oftare.

Regel 4. Jag äter en av mina favoritsallader eller edamamebönor innan jag äter min middag. Mina bönor och sallader ger en liten garanti för att jag även kommer äta en hälsosam huvudmåltid.

Regel 5. Jag håller mig undan för alla ljuvliga vackra stora sommarbufféer. Mina ögon älskar all färggrann mat, dryck, frukt men min mage behöver en bråkdel av allt det vackra. Mina ögon kan få mig att falla för både det ena och det andra så har det alltid varit.

Regel 6. Jag ”tävlar” med att komma sist! Sist med att ta den sista tuggan i mitt sällskap. Lägger ner besticken, njuter av smaker och dofter, sällskap och dukning! Ingen vet att dom är med i tävlingen!

Regel 7. Äter jag långsamt och njuter av varje tugga så hinner hjärnan också med att tala om när jag blir lagom mätt. Så en liten 20minutersregel efter maten som får mig att veta att jag är lagom mätt är jag fortfarande hungrig är en liten extra sallad helt ok.

 

Regel 8. Jag har en tendens att vid stress eller oro ”lugna ” mig med att stoppa något i magen. Jag har precis som när jag checkar in på FB också checkat in hos mig själv och börjat lista hur jag kan hantera stunder med stress, oro, sorg eller andra mindre bekväma situationer.

Regel 9. Det är sommar och visst kan kosten bli fel emellan varven. Det gör ingenting! Huvudsaken är ar att själva grunden är hälsosam och att kroppen får röra på sig varje dag. Jag tar mina gröna smoothies och Juice Plus varje dag som en grundplåt!

Regel 10. Jag får njuta av ett glas vin, champagne så ofta jag vill när jag är ledig!

Skål!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *