Glamourmiljö gör morgonpowerwalken underbar!
oktober 21, 2012
Träning följer mig som en god vän!
oktober 23, 2012

Skönt att ha haft söndagskväll med lite upprensning i garderoben. Jag har fyllt  “ge bort kassar” och ”kasta kassar” och det ser fortfarande välfyllt ut i mina garderober. Det får bli ännu en genomgång men nu är jag ändå igång med att ha börjat  rensa ur massa som jag inte använt på evigheter och då får det plats med nya prylar så småningom om. Garderoben får bli min symbol för att det kommer bli en händelserik höst och tid framöver och jag har en känsla av att den här hösten blir fylld av upplevelser som kommer förändra både privat och arbetsliv, jag är så spänd och förväntansfull. Genom livet har jag lärt mig att så fort jag har bytt väg eller mist/träffat någon har nya vägar öppnats och nu är det många nya vägar att provköra – det borde betyda att det blir en händelserik höst!

Jag har känt att mörkret gjort mig lite sömnig på mornarna så jag har ökat på mitt intag av D-vitamin. D-vitamin är nödvändigt och extra viktig nu i höstmörkret.  Jag tänker på upptag et av kalcium och fosfor till ben- och tänder men också på hud och hår som  mår bra av att man har en bra D-vitaminbalans men sen kan listan göras lång med fler argument för att man ska vara supernoga med att undvika D-vitaminbrist. Till exempel behövs D-vitamin för ett starkt immunförsvar, för att hålla förkylning borta, hjälpa till för att ge ett gott humör, motverka hjärt och kärlsjukdomar och hålla mage/tarm i gång och motverkar sömnproblem.

Även hormonnivåer påverkas av D-vitaminet. D-vitamin finns i vår kost ibland annat i ägg, fet fisk och i kantareller men det krävs orimliga mängder för att få i sig dagsbehovet.Ta tillskott med D-vitamin under vår mörka årstid.  Jag brukar rekommendera ett dagligt intag av minst 2000 IU/dag.

Visst är det härligt med tända ljus men tänk på att ta ett extra tillskott av D- vitamin!

Känner mig just nu väldigt berörd av Gardells “Torka aldrig tårar utan handskar” och av någon anledning tänker jag på pappas målning där han inspirerades av Dan Andersson och där han i en hörnet av tavlan har med Dan Anderssons text…Ja livet är skirt.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *