Välfylld av glad-hormoner
augusti 22, 2012
Ett brev betyder så mycket :)
augusti 24, 2012

Sorgen finns kvar och läker tiden alla sår?

Min vän, guru allas duktige kurbitsmålare och min pappa har varit död i sju år idag. Det känns fortfarande svårt och det går inte att banka in i mitt huvud att jag aldrig ska få de där riktigt kreativa rådet, trösten från pappa men även pappas alla hejarrop kommer att utebli. I hans ögon var jag alltid en klar vinnare även fast det fanns dagar när hans besvikelse för mina handlingar var stor så var jag i grunden alltid en vinnare i pappas ögon. Pappas tro på mig gav mig och min uppväxt en grundtrygghet som jag hoppas kunna bära med mig för alltid. Pappa gav mig också massor med mod till att våga gå på lina i livet och det har jag gjort!
Läste någonstans att man inte blir vuxen förrän man mist sin pappa, dom vuxenpoängen skulle jag vilja vara utan! Jag har alltid älskat hela min familj och när pappa gick bort så älskar jag dem kanske ännu mer …konstigt  Minns ett gammalt  Sommarprogram med Leif G W Person som Sommarpratare. Hans musikval med andlig musik kändes tröstande och mina tankar gick till mitt älskade Dalarna.”Blott en dag ett ögonblick i sänder”, ”Ovan där och  ”Pärleporten” var några av hans för mig lite förvånande men också glädjande val av musik. Kärleken öppnar också portar men även sorgen och döden har jag fått uppleva.

Pappas död har öppnat upp för nya kära relationer, stärkt mina rötter till Dalarna, fått mig att känna förnöjsamhet, ändrat körriktning i livet och fått mig att förstå att mina nära och kära är så obeskrivligt viktiga för mig. Mycket gott har pappa alltså givit mig även efter att han lämnat detta liv men oj vad jag hade velat dela lite vardagsglädje med pappa idag till exempel det nyrenoverade köket, det nykaklade badrummet i Sunnanhed och surströmmingen vi åt för ett par helger sedan i just hans barndoms skola. Ska så stora sorger till för att andra energier ska få plats? Ja tydligen…
I mina drömmar och i mina tankar finns pappa alltid och jag tror att en viss styrketår skickar nog pappa till mig varje dag. Skål Pappa hälsar Marlene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *