Dansa – pausa!
juli 16, 2012
Tänk om sången kan hjälpa oroliga magar!
juli 18, 2012

Jag har längtat så till skogen, men under några dagar har jag valt att gå lite kortare promenader med min kära Oliwia som har haft ont i sitt ena ben. Igår tog vi i alla fall en kortis i skogen igen, den promenadstig vi gick när Oliwia var liten valp. Det var längesedan jag valde just den stigen och så mycket blåbär det fanns just där. Nu är vi på väg tillbaka så vi får plocka lite av dessa ljuvliga bär. Tänker på att återgå till gamla stigar. Vad mysigt det känns. Minns när Oliwia var liten och känner igen stenarna hon hoppade upp på och mår så himla bra av att gå på mina gamla stigar. Känslan har dykt upp vid flera olika tillfällen på sista tiden. Att återvända till härliga platser, möta personer som jag inte träffat på länge, äta egna nyplockade blåbär igen.  Jag tror att jag kommit in i en period där jag egentligen bara vill njuta av det som är mig väldigt nära och känt.

Så de riktigt stora äventyren får vänta någon vecka verkar det som!

Har skördat lite av min lavendel idag och hängt upp för torkning det doftar så gott.

Det är nyttigt med blåbär och de är ofta med i min frukostsmoothie. Blåbär innehåller bland annat, kalcium, kalium, fosfor, B-vitamin, C-vitamin och järn .

Bären innehåller massor med antioxidanter och just antocyaniner ger blåbäret den starka färgen (som just nu finns på mina fingrar).

Antocyaniner tror man kan skydda mot åldrande av hjärnan och förebygga hjärt och kärl sjukdomar. Det verkar också som om blåbär speciellt tillsammans med probiotika också hjälper till vid olika tarmproblem, det menar forskare Åsa Håkansson. Jätteintressant tycker jag som både älskar blåbär och vill att man ska hitta effektiva möjligheter att skydda tarmen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *