Lite ljus och lite värme tralla la la la …
november 29, 2012
Framkörningen till 2013 har börjat!
december 3, 2012

*Vackra, ljusa men kalla Kung Bore har anlänt och sprider ett vitt ljus till vår annars så mörka årstid. Helt plötsligt förvandlas Fyrudden till ett Walt Disney motiv i juletid. Jag sätter på Vinyl Jul och tänder ljus! Åhh julstämning kom! Hurra! Min dotter Cissi ringer och berättar om deras nygjorda pepparkakshus och lussebullsbak. Jag längtar efter dem alla men deras kräksjuka förra veckan tvingar mig att hålla mig kvar här hemma på Fyrudden. Vågar inte ens tänka på att vara magsjuk och stomiopererad…Hua!

*Snöskottningen igår tog ut mig och även mitt mag och tarmsystem. Magen började stormvärka. Jag som aldrig dricker starksprit men igår ändrade jag mig på den punkten,  med en Jägermeister som jag hittade i golfbagen och en stunds vila fick jag kramperna att lägga sig. En läxa som fick mig att minnas mina dagar med tarmvred på Karolinska. Oj så rädd jag blev, ensam här på Fyrudden. Jag är pigg igen men det är färdigskottat för ett tag!

*När magkramperna hade lagt sig gav jag mig ut med lite darrande ben. Oliwia var minst sagt kissnödig och jag såg att det var nästan fullmåne. Tittade på månen och bad – Låt mig må bra imorgon, och blev medveten om att jag bad och tänkte för mig själv att det här faktiskt var andra gången idag jag bad om hjälp från högre makter.

*Innan jag kröp ner i min säng igår tittade jag på Niklas Strömstedt nya program. Niklas beundrar jag sen massor med år tillbaka. Han är snygg, behaglig, sjunger och spelar låtar med texter som berör mig. Lena PH var gäst och hon är så skitsnygg, tuff och full av humor. Hennes låt ”Taking-care Day” gick rakt in i mitt hjärta och jag bestämde mig på direkten att imorgon blir en ”Taking-care Day”.

*Idag läser jag Pamela Anderssons blogg på Topp Hälsa och beundrar henne och gråter. Varma styrkekramar till Pamela!  Hennes kamp mot hjärntumören gör att jag förstår och vill älska livet ännu mer och känner tacksamheten för allt vad jag har.  Jag blir direkt påmind igen om ”Taking-care Day”

Nu sätter jag mig ner med lite het glögg och ett fotbad. Havet är kolsvart och det enda ljuset utifrån är Finlandsbåtarna och ljusslingan på altanen.  Snart lite god vegetarisk gryta och sen ”Så mycket bättre” men allra först en kvällspromenad med Oliwia!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *