Jag lever i en skattkammare!
juli 10, 2015
Från depp till pepp!
augusti 6, 2015

Blåbärssmoothie med rödklöver och tusensköna

2 koppar

2 dl färska blåbär

2 dl färska hallon

1 dl valfri mjölkprodukt jag valde mandelmjölk

1 msk kokosolja

Mixa alla ingredienser och toppa med rödklöver och tusensköna som härliga ätbara blommor!

 

Högsommar och just nu den här eftermiddagen skiner solen på oss igen här på Fyrudden. Jag är inte så himla väderberoende förutom att jag tycker det är trist att spela golf i regn och att jag behöver någon timmes solvärme per dag. Jaha så jag verkar nog väderberoende precis som många andra.

Älggrässaft

Jag verkligen älskar att börja samla in i ladorna nu när alla bär, svamp, grönsaker och frukter väntar på att plockas. För mig är det en skön meditation att ta med sig korgen uti skogen varje morgon och ha med mig en liten önskelista vad som ska finnas med hem.

Det är inte bara bär och svamp, harsyra och klöver som korgen fylls med utan lika mycket sommarminnen som sol, värme, skogsvandringar med äventyr med familj och vänner, ja ni vet allt det där man ska leva på när dagarna blir lite kortare och kylan återvänder. Att fylla frysen nu med bär och att torka bär och örter gör mig beredd att hålla i även en novemberdag när den är som tristast. Fast visst skulle jag även idag vilja att solens strålar var en aning lite mer värmande och att blåsten inte var så väldigt brutal.

Den här veckan gläds jag hur som helst åt att både Topp Hälsa och Hemmets Journal valt att ha med artiklar där jag får visa fram mina juicer och smoothies. Jag har också sprudlat nu in någon vecka för att jag äntligen fått ett nytt bokkontrakt i min hand. Lite knappt om tid känns det som men nu gäller det att vara lite strukturerad, kanske inte min bästa gren men ändå..

Redan nu på lördag kommer vår underbara fotograf Malte och då är det struktur som gäller om allt ska funka. Jag vet att såna dagar brukar bli oförglömliga såna som man också lägger in i ladorna och sparar på.

Just nu är jag lite sorgsen, en bär och svampvän som alltid fanns vid min sida finns inte där – Oliwia var den som aldrig sa nej hur än regnet öste ner. Det har nästan gått ett år som vi saknat Oliwia! Hon ger oss fina minnen varje dag men minnena gör fortfarande ont.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *