Hallonsmoothie med granola


En matig och vacker smoothie där bären varvas med granola.
2 glas
7 dl hallon, gärna frysta lätt tinade Garnering
2 msk skalade hampafrön
2 dl färska hallon 1 dl havremjölk
1 dl granola


Mixa 5 dl hallon, hampafrön och havremjölk i en blender.
Lägg en matsked granola i botten på glasen. Varva granola med hallon och hallonsmoothie och toppa med 1 dl hela hallon.

Granola
En härligt knaprig granola (se bild på sidan xx) som passar perfekt att blanda i smoothies. Ett nyttigt alternativ till de flesta müsli- eller flingvarianter som du hittar i butiken.
6 dl havregryn
2 dl grovhackade hasselnötter
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 dl kokosflingor
1⁄2 dl rapsolja
3 msk honung
2 msk pepparkakskryddor (eller kanel) 1 dl torkade blåbär
Sätt ugnen på 150 °C. Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna. Blanda alla ingredienser utom blåbären i en stor bunke. Häll blandningen i långpannan och ugnsrosta i ca 20 minuter. Rör om ett par gånger så att det inte bränns. Ta ut granolan och tillsätt torkade blåbär. Förvara granolan svalt i en burk med lock.