Goda vänner ska inte råka illa ut!
juli 14, 2012
Sol,fjärilar och humlor gör mig på gott humör!
juli 16, 2012

Efter en lördag som inte alls blev som jag planerat så blev det i alla fall som vanligt en skön stund i köket innan middagen. Det blir som terapi för mig att njuta av vackra och gott doftande råvaror och plocka runt i köket.

Min hund Oliwia har haft jätte ont i sitt ena framben under hela lördagen. Jag tror hon stukade sig när hon hoppade ur min säng. Jag höll henne sällskap hela dagen, så golf, promenader och löpning var inte att tänka på igår. Allt fokus på Oliwia! Ny tag runt mitt projekt idag och alla behöver en vilodag då och då :).  Hoppas nu att Oliwia mår bättre idag. Hon har inte vaknat men ligger åter i min säng, så på något sätt smög hon upp i natt.

 

Det blev en röding i ugnen till varmrätt igår. Nyplockade kantareller till förrätt med lite kvällssol som extra krydda faktiskt. Jordgubbar och vispgrädde till dessert.  Det går bara inte att vara utan dessa bär som står för sommar tycker jag!

 

Röding med ört och citronsmak

För 2 personer behöver du.

2 st (ca 400 g) rödingfiléer

6 st små färskpotatisar kokta och delade

2 nävar sockerärter kokta

1 ask små tomater delade

3 små färska lökar delade

1 citron delad

rivet skalet av en citron

1 klick smör

Färska finhackade örter från trädgården och idag blev det gräslök, citrontimjan

salt och peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra rödingfiléerna. Lägg den kokta potatisen och sockerärterna i en skål och ringla över lite god olivolja strö över lite havssalt och ta några tag med pepparkvarnen. Låt stå en liten stund innan servering.

Lägg i rödingen, tomaterna och löken i en smord ugnsfast form. Riv över citronskalet och strö över de färska örterna. Ha en klick smör ovanpå. Sätt in i ugnen och ugnsbaka i ca12 minuter. Servera med en stor grönsallad och potatis och sockerärtssalladen.

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *