Köket gynnar föryngringen
mars 6, 2016
Allt som har en början har också ett slut!
mars 10, 2016

Vår underbara tjej som kör oss i sin buss kors och tvärs här i Hua Hin överraskar oss då och då med bananer eller ananas! Lucky us! Dessa ljuvliga små söta nyplockade bananer som vi äter här är perfekta mellanmål både på stranden, golfbanan eller här på där jag sitter nu på mitt lilla utekontor.

Bananer är välkända för att vara mättande och för sin praktiska förpackning. De är rika på både magnesium och kalium. Kalium som vidgar kärlen och på så sätt stödjer vårt hjärt- och kärlsystem. Bananerna innehåller B-vitaminer men även en del A och C-vitamin.Bananer innehåller aminosyran tryptofan som bildar serotonin och som gör oss lugna och balanserade. Även kalkon och ägg är rika på tryptofan. Här där jag befinner mig nu i Thailand hör jag att kvinnorna äter bananer även för att inte binda för mycket vätska.

Igår kväll kom jag på att  min plånbok var försvunnen och med all tankekraft jag kunde förmå mig till så var det nog ändå golfklubben som jag senast hade använt den knallrosa plånboken.  Eftersom golfbanan var stängd blev min nattsömn en aning vinglig. 8.00 hämtade vår chaufför Sopha upp oss för att ta oss tillbaka till golfklubben med hopp om att återse min  rosa börs. Den fanns  där väl omhändertagen! Det finns så många ärliga fina människor! Vardagslycka!

Idag var det dessutom en sån där dag där Sopha hade med sig nyplockade bananer. Vardagslycka nummer två!

Jag har precis läst ut Michelle Knight bok “Elva år i fångenskap”. En ruskig skildring om en kvinnas liv. dMichelle sitter kidnappad och inlåst i nästan 11 år hos en brutal galning. Fantastisk kvinna hur du klarat av allt som hänt i ditt liv!  Läste sista sidorna efter att jag kom hem med min rosa plånbok .Plånbokshändelsen verkade så väldigt liten i sammanhanget men ett lite orosmoln skingrades i alla fall för mig! Jag rekommenderar dig om du ännu inte läst boken att göra det!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *