Vemodskänslan “botar” jag med en Morgonkick
augusti 6, 2013
Det är alltid svårt att säga Hej Då!
augusti 11, 2013

Godmorgon! Juicen som är värd all kärlek!

Det känns superlyxigt att dricka min hemgjorda svartvinbärjuice igen. Nyplockade svarta vinbär ”Sunnanheds egna blåsvarta druvor”. Bärens mörka färg kommer från antocyaniner och karotener som är antioxiderande, alltså ”rostskyddande”. Jag som söker den absolut bästa kosten för kvinnan mitt i livet och som dessutom vill njuta av att dricka något som motverkar åldrande gläder mig åt mina svarta vinbär som också innehållet, omega 6- fettsyran GLA (gammalinolensyra). Det är den fettsyran som också finns i Jättenattljusoljan, GLA anses kunna minska klimakterie/PMS besvär och antocyaniner anses motverka åldrade. Traditionellt är svarta vinbär kända som riktiga vitaminbomber så ut och plocka och ät svarta vinbär. Ät dem som de är eller prova att göra svarvinbärjuice. Jag har försökt ändra lite i receptet och sötat min juice med Stevia Vi får se hur det funkar efter frysning. Receptet finns på www.optimal-halsa.se

Har plockat massor med krusbär och idag började jag prova lite hur det är att använda bären i mina drinkar. Det funkar!

Krusbär är ett exempel på ett c-vitaminrikt bär som ibland glöms bort. Krusbär innehåller också den kända antioxidanten qurecitin med antiinflammatoriska egenskaper.

Jag känner lycka, lugn och trygghet här i Sunnanhed och i kväll får jag njuta av surströmming!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *