Mitt kära avloppssystem – tjocktarmen!
maj 19, 2015
Alla goda ting är tre!
maj 24, 2015

Jag älskar att plocka, äta och umgås med naturen! Naturen är sensuell, romantisk, ljuv och vild  – vilken kombo!

Vilda växter attraherar mig mycket. Den fyller mig med nya smaker. Den får mig att känna mig vild och vacker och välmående!  De ni –  och just nu är naturens skafferi full boostat så tar er ut men med ödmjukhet till den fina möjlighet vi har att njuta och plocka alla dessa delikatesser!

Jag har under många år som örtterapeut varit nyfiken på örter och vilda växter, som mat men också som ett sätt att stödja min kropp. Visst har vilda ätliga växter varit mest intressant för natur människan som vi tänker oss i ryggsäck och gröna stövlar?  Nu träder de vilda vackra välsmakande växterna även in i övriga matälskares kök där de kommer ta en större och större plats tillsammans med all annan grön mat! De blir en invasion av vilda gröna växter i våra kök. Jag känner det på mig!

Min mat blir gärna vild som nässelsoppa, smoothies på kirskål eller späda maskrosblad i sallad och när jag vill ha lite syra i maten använder jag gärna Harsyra.

I onsdags var jag på ”örtvandring” på Rosendal men själva vandringen regnade inne. Vi fick istället hålla till i ett av Rosendals fina växthus där Lisen Sundgren inspirerade oss med många fina tips på vad vi kan stoppa i oss just nu från vårt  gröna fina växtrikedom.

Jag tyckte det var så kul och inspirerande att höra om almblommorna som blommar just nu. När jag gick hem från örtvandringen blev förrätten innan min vanliga middag hemma en näve almblommor som smakar gott och lilla fröet innehåller både fett och protein. Duggregnet gjorde mig kall men jag kunde ändå inte låta bli att plocka en bukett löktrav som jag måste säga finns överallt ute på Djurgården men som jag inte har gett en blick. Det blir ändring på det nu. Löktraven smakar lök, både bladen och blommorna. O Ogräs nej gröna delikatesser från naturens skafferi! Tack Lisen för fin inspiration!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *