En trädgårds ljuvliga hemligheter
augusti 5, 2018
Följ med oss till Italien och Vår helt underbara resa Magi & Mirakel
augusti 16, 2018

Nyplockade och rensade havtornsbär

Ögonblicken – Att leva i ögonblicken ska bli min läxa!

Peace and love

Just när vardagen har kommit ifatt mig väcks både en olust och en lust känsla i mig! Ja det här är min första riktiga vardag på väldigt länge även om jag fortfarande sitter kvar här ute på landet. Mjukjobbar alltså! Det känns just nu att så får det bli – att sitta kvar här även om jag får pendla lite fram och tillbaka för att få mina jobbdagar och alla event ska fungera. Det är i här vår natur där jag finner all lust till nya uppslag så här vill jag vara.  Det är här jag påminns om att njuta av ögonblicken som sen blir till mitt hela liv.

Nyplockade och rensade havtornsbär

För att jag älskar att vara mitt i naturen är något som jag påminns om varje dag och ögonblick. Där hittar jag min inspiration, känner en mäktig frihetskänsla,  trygghet, finner lugn, samlar energi och ny kraft.

Det är i naturen jag släpper taget och lämnar kvar de och det som tar för mycket energi.

Selma och jag besöker vår älskade labrador Oliwias grav

Jag har lilla Selma till låns här ute på Fyrudden.  Jag påminns om hur mycket jag saknat ett husdjur i vårt hem. Det känns så skönt att höra hennes lilla pingla när hon försiktig jagar gräshopporna i gräset. Det är då jag också påminns om att det är just det enkla livet som gör mig väldigt lycklig.

Augustipäronen mognar hos Solveig

Just nu är vi mitt uppe i en tid där så mycket bär och frukter mognar. Även om vår natur har fått stått ut med mycket torka den här sommaren så har vissa bär och frukter i vår natur och i våra trädgårdar klarat sig fint. Hos oss här på Fyrudden har vi vattningsförbud – jag åker och hämtar vatten hos min bror, bensinmacken och kyrkan men det blir ett litet pyssel och det räcker bara till mina örter och blommorna just kring huset. Uppe i Dalarna har hallon, krusbär och vinbär klarat sig fint så jag är ändå nöjd och frysarna ska vara fyllda när frosten kommer och igår fick jag en dag att plocka havtornsbär på, det var lycka.

Att leva i ögonblicken ska bli min läxa!

I morse njöt jag av mina nyplockade havtornsbär här på Fyrudden

Havtornsbärssmoothie

Till en smoothie behöver du:

1 dl havtornsbär

3 st. plommon utan kärnor

1 dl havredryck

1 kryddmått kanel

Mixa och njut!

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *