Naturen är klok, sensuell, romantisk, ljuv och samtidigt vild  – Dags för örtvandring!
maj 21, 2018
Köket är en bra meditationsplats
juni 7, 2018

Jordgubbssmoothie med rabarber!

Så mycket helger o klämdagar i maj så att jag snurrar runt med jobb, träning, golf, barnbarn, nya vänner, gamla vänner i en ända karusell men karusellen är underbar. Vilken månad och vilken månad vi har!

Även om barnen åkt vidare från Lervik ut på nya äventyr så har vi  en underbara dagar här ute på Fyrudden på Lervik. Högsommaren värmen är magisk även om den har givit oss en liten andningspaus under några dagar. Sol, blå himmel och nu har det till och med varit skönt att dra sig till skuggan. Här på vår altan med vattnet framför mig fylls jag av inspiration och det är en trygg säker plats att få ladda min kropp och själ.

Golf, skrivarlya, lugn och ro, hav, vacker natur… ja Fyrudden bjuder på massor av allt jag önskar mig just nu!

Tränar min styrka tillsammans med duktiga Alexandra på Itrim Stureplan

Jag har som ni kanske vet givit mig själv en utmaning den här golfsäsongen. Jag ska förbättra min golf med golfinriktad fysisk träning som bästa Alexandra på Itrim Stureplan hjälper mig med och med Jenny Hagman som ska förbättrar mig på golfbanan både med strategier, teknik och mental träning. Det är så spännande!

Jag älskar blommigt och Daily Sports träningskläder är fantastiska

Utmaning sommar 2018!

Gör om mig till en bättre golfare! Mina fantastiska vägvisare är Jenny_Hagman golfinstruktör Hagmans Golf & Consulting och Alexandra Landheimer PET Itrim Stureplan. Jag själv ska ge mig ett bränsle som gör att jag orkar hålla fokus!

Jordgubbssmoothie med rabarber!

I måndags var det dags igen för en föreläsning “Smoothies, örter och hormoner”. Ett helt gäng med tjejer samlades hemma hos Margareta och vi fick en härlig kväll tillsammans!

Kirskålspaj

Kirskålspaj

Pajbotten

3 dl kikärtsmjöl

2 msk rapsolja

1 dl vatten

salt och peppar

1 msk timjan finhackad

Fyllning

3 ägg

2 l späda kirskåls blad

2 dl små tomater t.ex. körsbärstomater

1 tsk finhackad färsk timjan

1 dl havregrädde

Havssalt och nymald svartpeppar efter smak

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort stjälkarna från kirskålen och skölj bladen. Förväll kirskålsbladen i kokande vatten under en minut. Häll av kirskålen och låt den svalna. Krama ur vätskan och grovhacka bladen.

Blanda alla pajbottens ingredienser till deg. Låt den vila svalt i 15 minuter. Olja en pajform och tryck ut pajdegen i formen. Nagga den med en gaffel i botten. Sätt in pajskalet i ugnen och grädda i 7 minuter.  Dela körsbärs tomaterna. Finhacka timjan. Blanda ägg, havregrädde, timjan salt och peppar i en bunke. Vänd ner kirskålen i blandningen och häll över i pajformen. Toppa pajen med de delade tomaterna. Grädda pajen i ytterligare 30 minuter.

Nu är det en lite blåsig och kylig nationaldag här ute på Lervik så förmiddagen satsar jag på att planera inför midsommarafton!

Ha en skön trevlig avkopplande nationaldag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *