Återhämtning får bli ett viktigt begrepp för att orka vara med att glittra! För glittra kommer jag aldrig ta bort ur min egen behovstrappa!
december 3, 2013
Jag är på trosjakt!
december 15, 2013

Mitt i en tid av förändringar så känns det i alla fall jag är på rätt väg. Operationerna som var livsviktiga har gjort mig stomiopererad på livstid men den har också gett mig en ny syn på livet och gett mig tid till eftertanke och tid till att fundera över vad jag uppskattar, önskar och är nöjd med i allt man kan tänka sig. Jag har dagar när jag verkligen hatar min mage och att vara stomiopererad. Plötslig går det ändå en liten rysning i mig när jag tänker på att utan den situationen och handikapet som jag lever i och med idag, vad hade jag varit då?

Jag vet att jag mist och fått. Det är lektioner jag tragglat nu och kanske kan jag förstå dessa begrepp och vara tacksammare.

Julen närmar sig med och det gäller att ladda batterierna så att när man väl möter julaftonens morgon kan njuta av allt det som komma skall under en lång julhelg.

Förra helgen startade min juluppladdning. Jag och min man gick för tredje året i rad till Katarina Kyrka och den fantastiska adventskonserten.  Tack snälla Kerstin för att du ordnat det så fint för oss. Att starta jultiden med denna vackra körmusik gör att jag får lättare att hålla en viss distans från julhysterin. Jag tror att musik för människor i mörka kalla Norden är som ett av de bästa balsamen som finns våra för själar och hjärtan  – visst kommer jag dras med i stressen men jag gör mina försök i alla fall att ha balansen kvar.

Nu i väntan på tomten är det lätt att tappa lite på goda rutiner. Det är därför jag själv har i år kallat december för en startsträcka in i 2014 och inte bara decemberhysteri som sen ska bli lite julmys utan en tid att göra sig klar att möta ett nytt år. Jag gillar känslan att få ett nytt vitt ark att fylla och 2014 års ark önskar att jag kan fylla med så mycket nya sätt att må bra på och våga gå lite utanför mina egna bekväma stigar. Inför julen laddar jag med mina nya ark och skriver en önskelista till tomten och en till det nya året 2014.

Mitt barnbarn Philip undrade om mormor hade speciella kontakter med tomten och det har jag. Jag tror att jag ska ge mig ut på stan ikväll och återuppta kontakt med den skäggige mannen innan det blir helt kaos.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *