Apropå stresshormoner och binjurar…
maj 27, 2015
Vem vill inte ha ett härligt hårsvall?
juni 1, 2015

Halloj söndag!

Vilken helg! En fredag där jag fick den stora äran att föreläsa för marathonlöpare om näring prestation och resultat. Jag fick lyssna på Marie Slotte som gav mig massor med ny fin information om Juice Plus!

När jag klev av scen kom den fantastiske Dave O´Brien som hade en exklusiv inspirationsföreläsning för dem som skulle springa ASICS Stockholm Marathon. Föreläsningen som gav en fantastisk möjlighet att få höra om hur man förbereder sin kropp för att klara av tuffa utmaningar. Dave som berättade om sin otroliga prestation där han som 56 åring sprang genom 4 öknar – 4 gånger 250 km öknar under samma år. De torraste hetaste kallaste och blåsigaste öknar som vår värld har. Dave som har kost som sitt hetaste tips att kunna genomföra denna bragd. Dave gav mig och hela publiken massor med inspiration och motivation.

 

Tidig lördagsgolf

Idag har jag precis kommit hem från en härlig föreläsning hos fina Röhnisch där vi hade “Sommar sol och hud” som rubrik. Att dricka smoothies för att ta lite extra hand om huden! Vi avslutande med att njuta av varsin knallorange morotssmoothie!

 

Morot innehåller karoten som bland annat bra för huden och mörkerseendet.

Moroten är också både virus och bakteriedödande. Den är fiberrik och har en avgiftande effekt på lever och tarm. Moroten innehåller också C- och D-vitamin, folat, kalcium och zink

Citron innehåller mängder med c-vitamin som stärker immunförsvaret och skyddar huden mot till exempel avgaser men också stress. C-vitamin är viktigt för att bygga kollagen som behövs för att stärka huden och förhindrar rynkor.

Till 2 glas Morotssmoothie:

2 morötter

1 apelsin

1 citron

1 ”tumme” ingefära

1 ½ färsk gurkmeja

Mixa allt i en blender tills du har en mjuk smoothie!

Nu ska vi snart till Cissi, Per, Philip, Ella och Ludde. Ella och Philip som också sprungit Marathon i dag – Minimaran!

2 Comments

 1. Linda Åhman skriver:

  Hej Marlene! Jag inspireras av din blogg, Tack! En fråga: När jag mixar morot eller äpple ( och annat) blir det en tjock massa, separerad från den goa vätskan. Det är verkligen inte gott. Hur gör du? Jag har provat att juica istället, men man får slänga så mycket av frukten/grönsakerna då. Men då blir det ju gott 🙂
  Har du något tips?
  Ha en fin dag!
  Linda

  • Marlene skriver:

   Hej Linda,
   Så kul att du gillar min blogg! När jag mixar använder jag någon annan vätska för att blanda tillexempel morot med. Tex kokosvatten eller vanligt vatten. Den typ av smoothie måste ätas ganska direkt. Jag tycker att morötter, broccoli, äpplen och andra hårda frukter och grönsaker är bättre att juica. Du kan blanda tillbaka resterna eller använda dem i granola (torka) eller i veg. burgare! Ha en fin dag du med! Marlene Ps. Vill du få mer finns jag också i facebookgruppen, “Gröna juicer och smoothies”. Välkommen dit också! Ds.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *