Naturnära kost och småprat med mig själv.
mars 2, 2018
Att hitta det som gör att du mår bra…där inne.. på riktigt.
mars 7, 2018

Broccolijuice "afterwalk" sval hälsosam och helt underbar!

Småprat med mig själv:

Oj vilket mentalt träningsläger det är att försöka göra rätt saker varje dag. Saker för mig själv som sen också ska leda till att det blir rätt för andra i min omgivning. Att agera rätt, att välja rätt, att välja det som fyller mig med positiv energi och inte tvärtom.

Underbar gryning på stranden. Stoppa tiden!

Ibland har jag svårt att säga nej och jag har en bestämd känsla av att jag säger ja lite för mycket  och för ofta till sånt som ger mig negativ energi i det långa loppet.

Varför i hela friden gör jag det då? Ibland för att frestelserna tar överhand. Ibland för att vara till lags.  Ibland för att andra vill. Ibland för att hålla en viss stämning och inte avvika. Min ”Varför säger jag lista” kan göras lång.

Därför ska jag ta en mental långa lektion  och träna på att helt enkelt försöka fylla mina dygn med sånt som ger kraft och energi och lägga annat åt sidan.

Stilla morgon! En strandpromenad som gör gott för både kropp och själ!

För mig får det bli lite så här: Kanske ska jag säga mer nej till andra och annat för att få mer  och fler ja kvar till  mig själv. Hoppas ni förstår vad jag menar!

Det öppnas alltid möjligheter om jag förändrar något  och sen vad som fylls i dessa  möjligheter det är där de mentala lektionerna kommer in.

Säg ja till soluppgångar, träning, samtal på  med barnen. Ja till återhämtning.  JAAAAAA till mig själv! Alla har vi olika tankar på hur vi vill fylla våra liv bäst. Nu längtar jag till min underbara skrivarlya och ett härligt glas med broccolijuice … för att jag vill det! JAAAAA!

Broccolijuice “afterwalk” sval hälsosam och helt underbar!

Broccolijuice

Till 4 små glas juice behöver du:

1 broccolistånd

½ ananas

2 lime

1 rejäl bit ingefära

Skölj broccoli. Skala ananasen o limefrukterna. Jag försöker få tag i så mycket ekologiskt som möjlig men sköljer väl, hur som helst. Pressa broccoli, lime, ananas o ingefära
Servera juicen i fina glas och dag där jag befinner mig  med mycket is.

 

Gröna drinken idag innehåller broccoli, ananas, limefrukt och ingefära. Jag har testat lite försiktigt med broccolin eftersom jag är permanent stomiopererad och befinner mig långt ifrån Sverige så vill jag vara lite extra rädd om mitt mag och tarmsystem. Nu kan jag konstatera att jag och mitt tarmsystem funkar med broccolijuice men återigen vill jag påminna er att variera er bland allt grönt som naturen ger oss. Dessutom är vi alla olika känsliga så känn efter och prova er fram.

Broccolin ökar kroppens försvar mot främmande, ovälkomna ämnen. Den innehåller antioxidanten sulforafan, som kan skydda mot cancer, diabetes och högt blodtryck. Broccoli innehåller dessutom kostfibrer och en fantastisk cocktail av olika vitaminer, antioxidanter och mineraler. Broccoli är en bra kalciumkälla för oss som är lite försiktiga med mejeriprodukter.

Ha en skön dag !

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *